Ζητούν κατώτερο μισθό 751 ευρώ

* Το διεκδικητικό πλαίσιο του Σωματείου Οδηγών Ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 17:15

Σειρά αιτημάτων που στοχεύουν στη μείωση των αρνητικών συνεπειών της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων στηρίζουν τα μέλη του Σωματείου Οδηγών Νομού Λάρισας.

Χθες πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και συζήτησαν τόσο τη γενικότερη κατάσταση των Εργαζομένων σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, όσο και ειδικότερα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο, την υψηλή ανεργία, τις μειώσεις μισθών, τα εγγενή προβλήματα συνδικαλιστικής δράσης κ.ά.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό - προγραμματισμό δράσης του Δ.Σ., ο πρόεδρός του Ι. Μπλέκος, αναφέρθηκε αρχικά στα ζητήματα κεντρικής πολιτικής για το οποία τόνισε ότι: "...Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν κατήργησε ούτε έναν αντεργατικό-αντιλαϊκό νόμο που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόσθεσε πάνω σ' αυτούς, δεκάδες νέους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους, που μειώνουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, αυξάνοντας την άγρια φοροληστεία, τις περικοπές για τη δημόσια υγεία-πρόνοια, εκπαίδευση, στους δήμους και στις περιφέρειες, για έργα υποδομής που αφορούν λαϊκές ανάγκες. Αυτή την πολιτική θα συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η Ν.Δ. που διεκδικεί να γίνει ο συνεχιστής της, όπως μας έδειξε και στο παρελθόν".

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες δράσης που θέτει το Δ.Σ. για το επόμενο διάστημα, ιεραρχώντας τες ως εξής:

"* Οργάνωση της πάλης για άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και την επαναφορά και υπογραφή ΣΣΕ. Να στηρίξουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών που ξεκίνησαν τη μάχη των ΚΣΣΕ (π.χ. Τρόφιμα-Ποτά, κ.α).

• Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, για την υπεράσπιση του δικαιώματος του συνδικαλισμού, της απεργίας, ενάντια στις δίκες και τις διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων.

• Δυναμώνουμε τη δουλειά με συζήτηση και δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στην ανεργία, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, για την προστασία των ανέργων, δεμένα με την οργάνωση και κινητοποίησή τους

• Οργάνωση της πάλης κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών σπιτιών εργατικών-λαϊκών οικογενειών, με παρεμβάσεις στις τράπεζες και εφορίες. Να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου. 21/2 ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και πρέπει να κάνουμε συγκέντρωση εκείνη τη μέρα".

Τον οικονομικό απολογισμό παρουσίασε ο γραμματέας του σωματείου Ζ. Τσιάτσιος και ακολούθησαν διάλογος και παρεμβάσεις μελών του σωματείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass