Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

«Έχουμε μία βόμβα στα χέρια μας»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 22:16

Το μείζον πρόβλημα των προστίμων χιλιάδων ευρώ, που υποχρεούνται να καταβάλλουν διαχειριστές πολυκατοικιών για την αναβάθμιση-πιστοποίηση και καταχώριση των ανελκυστήρων, αλλά και οι συντηρητές τους, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών - Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

«Έχουμε μια βόμβα στα χέρια μας», υποστήριξε ο κ. Αγοραστός, μετά την ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου, για όσα προβλέπονται σε υπουργική απόφαση, σχετικά με τη συντήρηση ανελκυστήρων, ενώ άμεση ήταν η παρέμβασή του σε αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνάντησης ο περιφερειάρχης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Αλ. Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα για θέματα βιομηχανίας κ. Ζαφείρη, επισήμανε τη σημαντικότητα του θέματος, υποστηρίζοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση που να απαλλάσσει διαχειριστές πολυκατοικιών και συντηρητές ανελκυστήρων από τα υπέρογκα ποσά προστίμων, προτείνοντας το αίτημα του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών - Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος, και ειδικότερα: «την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για την αναβάθμιση-πιστοποίησης και καταχώριση όλων των ανελκυστήρων και την αναστολή των προστίμων μέχρι την έκδοσή της».

Ο κ. Αγοραστός έλαβε τη διαβεβαίωση ότι προσεχώς το θέμα θα συζητηθεί σε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα εκπροσώπων του υπουργείου, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και των φορέων ελέγχου.

Το προεδρείο του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών - Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος, ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για τις άμεσες ενέργειές τους, ενώ επισήμανε πως αναμένει απάντηση για συνάντησή του και με Δημοτική Αρχή Λάρισας προκειμένου να συζητήσουν το ίδιο θέμα.

Λένα Κισσάβου

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass