ΕΡΓΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

«Λίφτινγκ» σε παράδρομους της ΠΑΘΕ

* Απαιτούνται έλεγχοι της Τροχαίας για μη διέλευση βαρέων οχημάτων

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 9:07

 

 

 

Σε εργασίες αποκατάστασης της ασφάλτου σε παράδρομους του νομού Λάρισας, οι οποίοι -λόγω των σταθμών διοδίων- ουσιαστικά αποτελούν βασικές κεντρικές αρτηρίες για τους οδηγούς, προχωρά τούτες τις μέρες η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) του Τμήματος Κατασκευής Έργων (ΤΚΕ) Λαμίας, μετά την προκήρυξη του έργου που έγινε στις αρχές Απριλίου με ισχύ ως τον Απρίλιο του 2016. Αν και το εγκεκριμένο ποσό του 1 εκατ. ευρώ αναμένεται να δαπανηθεί μέσα στο φετινό καλοκαίρι, που σημαίνει και την πρόωρη λήξη της εργολαβίας που υλοποιεί η εταιρία ΔΙΟΝ ΑΤΕ.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας, που εδρεύει στη Λαμία, Αντώνη Γιαννούτσο «η εργολαβία χωρίζεται σε δύο φάσεις: η πρώτη προέβλεπε (καθώς ολοκληρώθηκε) την τοπική αποκατάσταση των λακκουβών (μπάλωμα) με θερμή\ψυχρή άσφαλτο και αυτές τις μέρες ξεκίνησε η δεύτερη εργολαβία που αφορά την συντήρηση-γενική αποκατάσταση των παράπλευρων δρόμων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας-σήμανσης και τον καθαρισμό πρασίνου-θάμνων κλπ. Η εργολαβία στο νομό Λάρισας αφορά τους κόμβους Κιλελέρ, Νίκαιας, Γυρτώνης και Πυργετού. Στον παράδρομο Κιλελέρ ολοκληρώθηκε και η β΄φάση της εργολαβίας, στη Νίκαια είναι σε εξέλιξη οι εργασίες (απ΄όπου και οι φωτογραφίες), στη Γυρτώνη (επίσης ολοκληρώθηκε η β΄φάση), ενώ στο πλέον προβληματικό κομμάτι, αυτό του παράδρομου του Πυργετού οι εργασίες συντήρησης θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς η μικρή χρηματοδότηση -από εθνικούς πόρους- του έργου, δεν επιτρέπει στην ΕΥΔΕ Λαμίας να προχωρήσει σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις (ξήλωμα της παλιάς ασφάλτου), οπότε μοιραία κάποιοι μικροί κυματισμοί (υψομετρικές διαφορές) μεταξύ της υφιστάμενης και της καινούριας ασφάλτου, γίνονται αισθητοί από τα διερχόμενα οχήματα».

Να σημειωθεί ότι στη χρηματοδότηση του έργου συνέβαλαν τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι Κιλελέρ, Τεμπών, οι οποίοι πίεζαν με συνεχή υπομνήματα τα αρμόδια υπουργεία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία συνεχίζει να πιέζει, αυτή τη φορά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι της Τροχαίας στους συγκεκριμένους παράδρομους, για την αποφυγή διέλευσης βαρέων οχημάτων, τα οποία εν τέλει καταστρέφουν τον δρόμο, που δεν μπορεί να «σηκώσει» φορτηγά και νταλίκες.

Στην επισήμανση αυτή προχωρούν τόσο ο κ. Γιαννούτσος, όσο και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, με τον τελευταίο να υπενθυμίζει ότι «ουσιαστικά οι παράδρομοι συντηρούνται για την εξυπηρέτηση των παρόδιων βιομηχανιών και επιχειρήσεων και των χωριών που βρίσκονται εκατέρωθεν των σταθμών διοδίων και όχι για την εξυπηρέτηση βαρέων οχημάτων».

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass