ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ…

Ποιοτικότερες υπηρεσίες, προσιτές τιμές

* Αναμένουν αύξηση του εσωτερικού τουρισμού, ζητούν κατανόηση για τα έργα του αποχετευτικού δικτύου, συστήνουν σε όλους να κρατήσουν καθαρές τις παραλίες

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 9:11

 

 

 

Πανέτοιμοι να υποδεχθούν επισκέπτες και τουρίστες, δηλώνουν δημοτική αρχή και επαγγελματίες των παραλίων του Δήμου Αγιάς. Με δύο γαλάζιες σημαίες σε Αγιόκαμπο και Στόμιο, με αυξημένες παροχές στις υπηρεσίες και με συγκρατημένες τιμές τα παράλια του Δήμου Αγιάς διεκδικούν μερίδιο στην τουριστική αγορά.

«Φέτος έγινε μια προσπάθεια από τους επαγγελματίες να αυξήσουν τις παροχές σε αυτά που προσφέρουν κρατώντας συγχρόνως τις τιμές στα περσινά επίπεδα», δηλώνει στην «Ε», ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας προσθέτοντας ότι «το μόνο που ζητάμε από τους επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή μας είναι την κατανόησή τους καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατασκευές του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού.

Τις επιθυμίες των πιο απαιτητικών επισκεπτών που θα βρεθούν στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγιάς αναμένεται να καλύψουν οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα θαλάσσια σπορ και η ενασχόληση με τον εναλλακτικό τουρισμό, τις outdoor δραστηριότητες κοντά στη φύση οι οποίες θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται και η πρόσληψη των ναυαγοσωστών.

ΥΨΗΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ

Για ένα βήμα παραπάνω σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, κάνει λόγο ο υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας Νίκος Ντάγκας. «Φέτος καταφέραμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, να ανεβάσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους επισκέπτες της περιοχής μας για να σταθούμε ανταγωνιστικά απέναντι σε άλλες περιοχές, για να διεκδικήσουμε το μερίδιό μας στην τουριστική αγορά», αναφέρει ο κ. Ντάγκας. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τους επιχειρηματίες απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και τα μηνύματα που εισπράττουν για το φετινό καλοκαίρι είναι ενθαρρυντικά καθώς αυτό που διαφαίνεται είναι η αύξηση κυρίως του εσωτερικού τουρισμού. «Ένας από τους παράγοντες που μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην αύξηση των τουριστών στην περιοχή μας είναι και το μειωμένο κόστος στη μεταφορά, σε αντίθεση με κάποιον που θα θελήσει να επισκεφθεί κάποιο νησί και αναγκαστικά θα πληρώσει πολλά περισσότερα για τη μεταφορά του», υπογράμμισε ο υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

Την ίδια ώρα πάντως οι επαγγελματίες του τουρισμού κάνουν έκκληση να εισακουστεί η κραυγή αγωνίας τους από τους κρατικούς φορείς, να αφουγκραστούν τα προβλήματά τους, να στηρίξουν τον τουρισμό και να ξεφύγουν από τη στάση της ακινησίας που έχουν παραμείνει το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζει ο κ. Ντάγκας προσθέτοντας: «Είναι τραγικό να έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και μέχρι σήμερα να μην έχει ξεκαθαρίσει η νομοθεσία για τα θέματα του αιγιαλού».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Γιγαντιαίες προσπάθειες προκειμένου να κρατηθεί η παραλία καθαρή καταβάλλει ο Δήμος Αγιάς, απευθύνοντας έκκληση να μην τοποθετούνται χόρτα και κλαδιά εντός των κάδων ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους σε συγκεκριμένο σημείο που έχει ορίσει ο δήμος. Πρόκειται για συνήθη πρακτική των ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών και οικοπέδων όπου μετά το πέρας των εργασιών τους σε αυτά τοποθετούν από κλαδιά έως και μπάζα εντός των κάδων ή και γύρω από αυτούς δημιουργώντας εικόνες μικρών χωματερών ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα αυτές τις ημέρες δύο φορτηγά και χωματουργικά εργαλεία του Δήμου Αγιάς καθαρίζουν την παραλία για να υποδεχθούν τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας η αποκομιδή των απορριμμάτων για τον μήνα Ιούνιο γίνεται για την παραλία Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας τέσσερις φορές την εβδομάδα, τρεις φορές για Κουτσουπιά – Στόμιο και δύο φορές για την Καρίτσα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass