ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Αλλαγές στο Παζάρι της Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 8:15 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιουν 2015 8:21

 

 

Η διοργάνωση του φετινού Παζαριού της Λάρισας, στα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη, απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη – την τρίτη κατά σειρά - στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων και δημοτικών κινήσεων.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής, όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης, είναι «οι αποφάσεις της επιτροπής να κατατεθούν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο έως το τέλος του μήνα και τον ερχόμενο Ιούλιο να δημοσιοποιηθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί».

Η δημοτική αρχή δίνοντας έμφαση σε θέματα διαφάνειας και λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις φορέων, όπως για παράδειγμα ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, θα προχωρήσει σε αλλαγές γύρω από τη διοργάνωση. Ξεκινώντας από θέματα βελτίωσης υποδομών έως και τη διοργάνωση παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η υλοποίηση της διοργάνωσης που εκτός των άλλων αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στον Δήμο Λαρισαίων (σ.σ.: πέρυσι τα έσοδα άγγιξαν τις 600.000 ευρώ) όπως και η διάρκεια του Παζαριού που δεν θα ξεπεράσει τις 7 ημέρες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων αλλά και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, κυριάρχησε το θέμα της Κανονιστικής Απόφασης στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα διαδικαστικά της διοργάνωσης.

Το σχέδιο της Κανονιστικής θα είναι έτοιμο τα επόμενα 24ωρα και μετά τις τελευταίες παρατηρήσεις θα κατατεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε, τον ερχόμενο Ιούλιο, να γίνουν οι τέσσερις συνολικά διαγωνισμοί, με τους συμμετέχοντες να ομοφωνούν σε θέματα διαφάνειας.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλτη, οι διαγωνισμοί θα αφορούν καταρχήν σε κατασκευές ασφαλείας, σε χώρους που δεν περιλαμβάνονται στη Σκεπαστή Αγορά, έτσι ώστε να εξωραϊστεί ο χώρος και να αντικατασταθούν τα στέγαστρα από τσίγκους.

Ο δεύτερος διαγωνισμός θα αφορά στη βελτίωση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ο τρίτος στους χώρους ψυχαγωγίας και ο τέταρτος στους χώρους εστίασης. Όπως σημειώθηκε και στη σύσκεψη, για φέτος δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης του μισθώματος ενώ τονίσθηκε η ανάγκη της επίτευξης συμφωνίας για φθηνότερο εισιτήριο στους χώρους ψυχαγωγίας.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές θα γίνουν προσπάθειες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής, προς όφελος επισκεπτών και εργαζομένων, θέμα που έθιξαν – κατά την περσινή διοργάνωση – οι συμμετέχοντες σε έρευνα του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σε ό,τι αφορά τώρα την κατανομή χώρων του Παζαριού από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργο Τσιαπλέ προτάθηκε να εξετασθεί το ενδεχόμενο της ποσόστωσης, προς όφελος των Λαρισαίων εμπόρων.

Χθες τέλος αποφασίστηκε το θέμα των εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν παράλληλα με τη διοργάνωση, να ανατεθεί σε ξεχωριστή επιτροπή η οποία θα αναλάβει και θέματα προβολής ενώ στον χώρο των εκδηλώσεων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν φέτος και περίπτερα συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass