ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

Γιόρτασαν τα 75χρονα της ΕΠΟΝ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 16:41

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση της ΕΠΟΝ πραγματοποίησαν χθες στο Επιμελητήριο Λάρισας μέλη της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τονίστηκε η τεράστια ηρωική εθνικοαπελευθερωτική, διαπαιδαγωγική και μορφωτική δράση, που έδωσε στη νεολαία της εποχής πρότυπα αυτοθυσίας και λαϊκής αλληλεγγύης.

Όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ βασικός φορέας και αιμοδότης της ΕΠΟΝ ήταν η ΟΚΝΕ, η νεολαία του ΚΚΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν περισσότεροι από 32.000 ΕΠΟΝίτες πολέμησαν στον ΕΛΑΣ, ενώ τις παραμονές της απελευθέρωσης η ΕΠΟΝ αριθμούσε 640.000 νέους και νέες μαζί με τα Αετόπουλα. Χιλιάδες ΕΠΟΝίτες βρήκαν ηρωικό θάνατο στα χιτλερικά στρατόπεδα και στις μάχες με τους κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες. Γεγονός παραμένει ότι οι ΕΠΟΝίτες έδωσαν και τη ζωή τους για την απελευθέρωση, για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον λαό, ενώ όπως σημειώθηκε το παράδειγμά τους δείχνει ακόμη και σήμερα τον δρόμο που πρέπει να διαλέξουμε, τον δρόμο του αγώνα για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα χωρίς αφεντικά, μια Ελλάδα που ο λαός και τα παιδιά του θα ζουν για πάντα ευτυχισμένα, έχοντας εξασφαλίσει δουλειά, μόρφωση και υγεία. Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες τραγούδησαν αντιστασιακά τραγούδια και τον ύμνο της ΕΠΟΝ, ενώ έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, ευχόμενοι να είναι γεροί για να γιορτάσουν του χρόνου τα 76 χρόνια της οργάνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass