ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Νέοι συμμετείχαν σε συζήτηση… για το μέλλον τους

*Παρουσιάστηκε χθες στο ΟΥΗΛ το Πλαίσιο Στρατηγικής «Νεολαία ’17-‘27»

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2018 22:05

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων διοργάνωσε χθες στο θέατρο ΟΥΗΛ ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό τη διαβούλευση πάνω στο προσχέδιο του «Νεολαία ’17-‘27» Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο των περιφερειακών, διά ζώσης, διαβουλεύσεων που διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με δήμους και τοπικές οργανώσεις νέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα κείμενο που περιλαμβάνει στόχους για τις οριζόντιες πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν σε σχέση με τη νεολαία και η αναβάθμιση του ρόλου της Γ.Γ. ως εποπτικού και συντονιστικού οργάνου για την υλοποίηση των πολιτικών, που αφορούν σε διάφορους τομείς όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, η υγεία, τα δικαιώματα, κ.ά.

Οι εκδηλώσεις αυτές, που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, έχουν ως στόχο να εντάξουν τους νέους στη διαμόρφωση αυτών των πολιτικών και γι’ αυτό στο τέλος της συζήτησης ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι έκαναν προτάσεις για τη βελτίωση του προσχεδίου της στρατηγικής. Συμπληρωματικά στις διά ζώσης τοπικές διαβουλεύσεις, το προσχέδιο του «Νεολαία ’17-‘27» θα τεθεί και σε ηλεκτρονική διαβούλευση.

Βασικός ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ο Ηλίας Αντωνίου, μέλος της επιστημονικής ομάδας που συγκρότησε το πλαίσιο στρατηγικής καθώς και οι κυρίες Χρυσάνθη Γκοντίνου και Ιουλία Πύρρου, εκπροσωπώντας τον γ.γ. Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Δεληγιάννης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass