Ο Τύρναβος τιμά τον Αγιο Γεώργιο εκ Ραψάνης

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2018 22:37

Ένας από τους σπουδαίους νεομάρτυρες της ορθόδοξης εκκλησίας ο Άγιος Γεώργιος ο εκ Ραψάνης έδωσε τη ζωή του για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό. 

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον μαρτυρικό του θάνατο, από τον Βελή πασά στις όχθες του Τιταρήσιου ποταμού. Το μαρτύριο του Αγίου οδυνηρό, μπροστά στο οποίο όμως δεν δείλιασε αλλά αντίθετα θυσιάστηκε για την ορθοδοξία και την Ελλάδα.
Μεθαύριο Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου θα γίνει επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου ένδοξου νεομάρτυρα Γεωργίου του εκ Ραψάνης, ο οποίος μαρτύρησε στον Τύρναβο το 1818. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, μεθαύριο Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή της Αγίας Κάρας στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης και εν συνεχεία θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Την Κυριακή 4 Μαρτίου, το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Στις 11.30 το πρωί θα γίνει η αναχώρηση της Αγίας Κάρας.
Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί κατανυκτικός εσπερινός, στον οποίο θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αγάθων Ντάτσιος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με θέμα: «Με ποιον τρόπο ο πιστός οδηγείται στη μετάνοια, την εξομολόγηση κι από εκεί στη σωτηρία».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass