ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΥΜΠΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Μ. ΙΑΚΩΒΑΚΗ

«Διυλίσατε τον κώνωπα την δε κάμηλον καταπίνοντες…»

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2018 15:26

Νέα τοποθέτηση για το θέμα που προέκυψε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την «εσωτερική κόντρα» στην παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία» είχαμε χθες. Σειρά πήρε εκ νέου ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Τύμπας.

Ο Φαρσαλινός σύμβουλος της παράταξης Τσιλιμίγκα μετά την αρχική του τοποθέτηση και αντίδραση του συναδέλφου του στην παράταξη του Μ. Ιακωβάκη ζήτησε εκ νέου συγγνώμη με δήλωσή του στην εφημερίδα. Όμως απευθυνόμενους προς τους συναδέλφους του, που αντέδρασαν λέγοντας «διυλίσατε τον κώνωπα την δε κάμηλον καταπίνοντες». Πιο αναλυτικά ολόκληρη η δήλωσή του είναι η παρακάτω:

«Την 28η Φεβρουαρίου 2018, εισήγαγα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα που αφορούσε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καλλιέργειας και εκμετάλλευσης του βάμβακος. Προς υποστήριξή του, προσήλθε ενώπιον του σώματος και ο εκπονήσας αυτό, διδάκτωρ Νταράουσε Μωχάμεντ. Πρόκειται για ένα σχέδιο – πρόταση, που με βάσιμα στοιχεία μπορεί να προωθήσει και να διευκολύνει την οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας του βαμβακιού και συνεπώς να προσφέρει και να ανοίξει νέους δρόμους στον συγκεκριμένο τομέα της αγροτικής μας παραγωγής.

Στην εισήγηση όμως – όπως αυτή εισήχθη προς συζήτηση – έθεσα ονόματα συναδέλφων μου, χωρίς να υπολογίσω ότι κάποιοι θα διαφωνούσαν σε αυτό. Θα μπορούσα να θέσω μόνον το δικό μου όνομα, πλην όμως θεωρήσας, ότι το θέμα ήταν αρκετά σοβαρό και επωφελές για τον αγροτικό μας κόσμο, ταυτόχρονα δε τιμητικό να το εισηγηθεί η παράταξή μας, έθεσα και τα ονόματα περιφερειακών συμβούλων (5 εκ των 9) που τελικώς διαφώνησαν με τη διαδικασία. Ζήτησα με παρρησία συγγνώμη εντός της αίθουσας του Συμβουλίου εις επήκοον όλων, και των παρευρισκομένων συμπολιτών μας, αναλαμβάνοντας, ως όφειλα, το βάρος της ευθύνης.

Όμως θυμίζω στους διαφωνούντες συναδέλφους της παράταξής μας ότι πλείστες όσες φορές υπήρξαν θέματα διαδικασίας, που έπασχαν ως προς τον τύπο, τον οποίο (ευτυχώς) παραβλέψαμε με ευρύ πνεύμα, χάριν της ουσίας. Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση. Ο κ. Νταράουσε Μωχάμεντ ήταν εκεί, παρά το ότι ανέβαλε το ταξίδι του για την Κύπρο, προκειμένου να μιλήσει έστω κάνοντας μια πρώτη προσέγγιση του θέματος, όπως προτάθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μας, πράγμα το οποίο μετά επιμονής προσέκρουσε στην αδιαλλαξία των διαφωνούντων».

Εν συνεχεία ο κ. Τύμπας αναρωτιέται: «Αγαπητοί συνάδελφοι, προς τι τόσο πείσμα; Προς τι τόσος σχολαστικισμός; Πόσο δύσκολο σάς ήταν να δείτε αυτό που βρισκόταν μπροστά στα μάτια σας; Να ακούσετε αυτό που ήταν δίπλα στα αυτιά σας;» και συμπεραίνει: «Δεν κάνει καλό να είμαστε δένδρα που δε λυγίζουν. Αυτά σπάνε από τον άνεμο. Ίχνος επιείκειας πια προς τον προστρέξαντα να ενημερώσει το σώμα; Και όλα αυτά για τη μη προσήκουσα προσυνεννόηση;! Μη βλέπετε, παρακαλώ, την κριτική σας ως πράξη αυτοδικαίωσης. Το σοβαρό αυτό θέμα άξιζε συγκατάβασης ως προς την έλλειψη του τύπου, που στο κάτω κάτω αφορούσε την παράταξή μας και μόνον. Διυλίσατε τον κώνωπα την δε κάμηλον καταπίνοντες».

Ο κ. Τύμπας σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της «Ε» για το «ρήγμα με άγνωστο βάθος» αναφέρει: «Ούτε ρήγμα με άγνωστο βάθος δημιουργείται, ούτε περί ενδοπαραταξιακού «εμφυλίου» πρόκειται, ασχέτως εάν ο συνάδελφος Μ. Ιακωβάκης στο χθεσινό φύλλο της «Ελευθερίας» δίνει όλως περιέργως, διάσταση στο θέμα. Η ενέργειά του αυτή εύχομαι να έχει προσωπικά κίνητρα και να μην υποκρύπτει αλλότριες συμπεριφορές και σχεδιασμούς. Άκομψος και ατυχής χειρισμός εκ μέρους μου και μόνον υπήρξε για τον οποίο και πάλι ζητώ συγγνώμη, ζητώντας από όλους να προσπεράσουμε τις μεμψιμοιρίες, τα προσωπικά, τα επουσιώδη και να κάνουμε τη ζυγαριά να γείρει προς την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Από αυτήν την ιστορία, είμαι σίγουρος ότι και σε επίπεδο παρατάξεως θα εξέλθουμε πιο ενισχυμένοι, πιο δυναμικοί και διεκδικητικοί υπέρ της τοπικής μας κοινωνίας. Και αυτό θα το κατορθώσουμε παραμερίζοντας το «εγώ» έναντι του «εμείς», εξοβελίζοντας κάθε μεμψιμοιρία, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας και προκρίνοντας την ουσία χωρίς εγωισμούς» και καταλήγοντας ο κ. Τύμπας προσθέτει πως «Γιατί αυτό απαιτούν όσοι μας προτίμησαν και μας εμπιστεύονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass