ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

«Η φτώχεια δεν είναι έντιμος συμβιβασμός»…

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 19:23

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε μαζική κάθοδο στην Αθήνα καλούν τα μέλη τους οι Συνταχιουχικές οργανώσεις του νομού Λάρισας για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στα προπύλαια με πορεία και με στόχο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται για την Τρίτη 23 Ιουνίου και στην προσπάθειά τους για ευαισθητοποίηση όλων των μελών τα μέλη των διοικήσεων των Σωματειων των Συνταξιούχων προχώρησαν χθες σε συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε το γενικό πλαίσιο των διεκδικήσεων που έχει σχέση με τις συντάξεις που εξαφανίζονται, με την εμπορευματοποίηση της υγείας αλλά και με τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που πλέον έχουν σχεδόν καταργηθεί.

Οι συνταξιούχοι, επισημάνθηκε στη συνέντευξη, φωνάζουν για άλλη μια φορά κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων, ζητώντας πλήρη αποκατάσταση όλων όσων τους έχουν κλέψει με τις περικοπές, 13η και 14η σύνταξη.

«Τα ταμεία μας από τις πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν υποστεί λεηλασία στα οικονομικά τους προς όφελος του κεφαλαίου.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τις αποφάσεις της κυβέρνησης διαπιστώνουμε ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Μια από τα ίδια. Σαρώνονται τα αποθεματικά – τα διαθέσιμα – τα ρευστά για να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις των μνημονίων και πολιτικών αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι σε ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός.

Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας θα βροντοφωνάξουν ξανά οι συνταξιούχοι και στην Πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στις 23 Ιουνίου 2015 στην Πανελλαδική στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα.

Άλλος δρόμος, κατέληξαν για να τους σταματήσουμε και δεν υπάρχει».

Και δίνοντας το …στίγμα της κινητοποίησης κατέληξαν:

«Η παγίωση της φτώχειας και της ανεργίας δεν είναι έντιμος συμβιβασμός» σημειώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και καλούν: «Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Να μην τους επιτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.

Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς συντάξεις, Υγεία και Ασφάλεια. Είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά η μετάβαση στην Αθήνα θα γίνει δωρεάν με πούλμαν που θα ξεκινήσουν την Τρίτη στις 10.30 από την Πλατεία Λαού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass