ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΕΩΣ ΤΗ ΡΟΥΣΒΕΛΤ

Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας (και) η Ασκληπιού

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 22:08

Τη μελέτη και εκτέλεση του έργου που αφορά στη μετατροπή της οδού Ασκληπιού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ (με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων) που θα μετατρέψει το υπόλοιπο της Ασκληπιού (σ.σ. που δεν είναι πεζόδρομος) από οδό κύριας κυκλοφορίας που είναι σήμερα σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ενισχύοντας έτσι το χαρακτήρα της «γειτονιάς», σε έναν πολυσύχναστο και πολύβουο κεντρικό δρόμο.

Το έργο, όπως σημειώνεται και στην τεχνική περιγραφή, αφορά «στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού από το ύψος της Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με τη Ρούσβελτ, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης “Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας”» .

Αναλυτικότερα «το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ».

* Η συνολική έκταση πρασίνου στην οδό Ασκληπιού είναι 288 τ.μ. ενώ προβλέπεται να φυτευτούν 893 νέοι θάμνοι στα νέα παρτέρια και 109 νέα δέντρα αριστερά και δεξιά κατά μήκος της οδού Ασκληπιού. Στην ανακατασκευή περιλαμβάνονται η δημιουργία νέων θέσεων φύτευσης δέντρων, δημιουργία παρτεριών κατά μήκος των δρόμων στα οποία θα φυτευθούν θάμνοι. Να σημειωθεί επίσης ότι στη μελέτη προβλέπεται πως θα γίνει αφαίρεση 54 γερασμένων και επικίνδυνων δέντρων.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass