6ο ΑΕΘΣΕ - Συμμετοχή του Δήμου Φαρσάλων

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 22:14

Το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο για την προβολή του Αρχαιολογικού Έργου στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα (Αρχαιολογικό Έργο Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας - ΑΕΘΣΕ) έλαβε χώρα από την Πέμπτη 1 Μαρτίου έως την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια από το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από κοινού με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, τις Υπηρεσίες Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τις ειδικές περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που είναι αρμόδιος με τις περιφέρειες.

Φέτος διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 6ο ΑΕΘΣΕ. Το αρχαιολογικό έργο που συστηματικά εκπονείται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Φαρσάλων παρουσιάστηκε από τους ειδικούς επιστήμονες μέσα από επτά εισηγήσεις και μία παρουσίαση. Οι εισηγήσεις για τις έρευνες στη Σκοτούσσα και το Κάστρο Καλλιθέας μάλιστα κατέλαβαν καθ' ολοκληρίαν μία συνεδρία. Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, που παρακολουθεί πάντα από κοντά και στηρίζει ποικιλοτρόπως τα αρχαιολογικά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα στον τόπο, εκφράζει την ευαρέσκειά του, για το έργο των συνεργατών του, Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων, και όσον αφορά στην εκπροσώπηση στο 6ο ΑΕΘΣΕ θεωρεί ότι ο Δήμος Φαρσάλων βγαίνει ενισχυμένος επιστημονικά μέσα από τέτοιες διοργανώσεις και προβάλλεται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")
Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass