ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Γιορτάζουν σήμερα οι γυναίκες

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2018 16:06

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Σύλλογοι και φορείς πραγματοποιούν εκδηλώσεις για να τιμήσουν τις εκπροσώπους του λεγόμενου ασθενούς, αλλά στην πραγματικότητα πανίσχυρου φύλου.

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας οργανώνει ένα μαγικό ταξίδι μέσα από κείμενα, στίχους, μελωδίες και μηνύματα γυναικών σήμερα στις 7 το απόγευμα στο «Φρούριο». Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η κ. Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου, παιδαγωγός-συγγραφέας. Την καλλιτεχνική τους πινελιά δίνουν οι μουσικοί Έλενα Γκατζά και Χρήστος Γκόρτσος και η ηθοποιός Αναστασία Μιχαλούδη.
Συμμετέχουν με τη σκέψη τους συγγραφείς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί - γυναίκες της Λάρισας: Αράπκουλε Δέσποινα - εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Αναστασοπούλου Ελένη – περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γκουσιάρη Μάνια – δημοσιογράφος ΕΡΤ, Δεληζώνα Ζωή – διευθύντρια 5ου Γυμνασίου Λάρισας, Δημοπούλου Όλγα – ψυχολόγος παιγνιοθεραπεύτρια, Ιατροπούλου Μαρία – γυναικολόγος, Καραλαριώτου Ρένα - επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, Καζαντζή Άντα - πρόεδρος συλλόγου «Άλκηστης», Καλοκαιρινού Φανή – υπεύθυνη Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, Καματέρη Έλενα – γενική διευθύντρια ΣΘΕΒ, Κισσάβου Λένα – δημοσιογράφος εφημερίδας «Ελευθερία», Μαγρίζου Μπέττυ – συγγραφέας, Μανούκα Βίκυ – ιατρός αναισθησιολόγος, Μπασδέκη Νικολέτα – πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, Μπαξεβάνου Σταυρούλα – γενική διευθύντρια παιδικών σταθμών Δήμου Λάρισας, Ξυνοπούλου Ελένη – σχολική σύμβουλος, Οικονόμου Έφη – τουριστική πράκτορας, Πολυγένη Νατάσα - δημοσιογράφος εφημερίδας «Ελευθερία», Πουλούλη Χριστίνα – δικηγόρος και πρόεδρος ιδιοκτητών ακινήτων Λάρισας, Σουλτούκη Ράνια – μικροβιολόγος και πρόεδρος αντικαρκινικής εταιρείας, Σωτηρίου Μαρία – νομικός, Σδρόλια Σταυρούλα – προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Χαλήμαγα - Χατζή Κάκια – εμψυχώτρια, Ψάρρα Άννυ – αντιπρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.
ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας, οι «Φίλες της Αγάπης» διοργανώνουν, για τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του συλλόγου απογευματινή εκδήλωση με διάλεξη από τον κ. Κωνσταντίνο Πάγκαλο, καθηγητή ιατρό Γενετικής του Πανεπιστημίου Παρισίων 5 (Paris V) και με θέμα «Είναι το DNA η μαγική σφαίρα που βλέπει το μέλλον;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Εμπορικό Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44) στην αίθουσα του 2ου ορόφου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΤΟ ΠΟΚΕΛ
Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας τιμά την Ημέρα της Γυναίκας και τις γυναίκες εκπαιδευτικούς, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην ταβέρνα «Παραμύθι». Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ έχουν κληθεί να παρευρεθούν και ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον πρόεδρο του ΠΟΚΕΛ, Αργύρη Γιουρούκη, το ιστορικό του φεμινιστικού κινήματος από τη νηπιαγωγό Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου κι έμμετρο δρώμενο από την Ελένη Χριστούλα - Πατελοδήμου. Στο τέλος, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην εκπαίδευση, αλλά και την ανελλιπή παρουσία τους στις μηνιαίες συναντήσεις, εδώ και 30 χρόνια, οι: Βασιλική Ταμπακούλη - Γκόγκου, Ελισάβετ Σιούλα - Γκαντού, Αικατερίνη Λιούλια - Δαλαμπύρα, Παρασκευή Αγοράστη, Ευδοκία Μπράχου - Αλεβίζου, Σταυρούλα Λαδά - Καρπέτη, Ελένη Μπουκουβάλα - Κανελλοπούλου, Ευαγγελία Λεβέντη - Τσοχατζή, Βιολέτα Βακουφτσή κι Αγγελική Κατσιάνα, μετά από πρόταση, της Μιμίκας Βάσιου - Μπαχτσέ.
Η ΟΓΕ
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Ένωση Γυναικών Λάρισας, μέλος ΟΓΕ, θα έχει συνάντηση με φοιτήτριες στο ΤΕΙ στη Λάρισα, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΓΕ, που μόλις ξεκίνησε.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Ένα έθιμο από την τοπική παράδοση αναβιώνει για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου. Ανήμερα της γιορτής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων οι γυναίκες της περιοχής μαζεύονταν στα σπίτια, έφτιαχναν πίτες με σαράντα φύλλα (σαραντόπιτες) ή φαγητά με σαράντα χόρτα, έπιναν, χόρευαν και διασκέδαζαν με αυτοσχέδια στιχάκια και τραγούδια. Σε ανάμνηση αυτού του εθίμου, ο Σύλλογος Γυναικών διοργανώνει αντίστοιχο παραδοσιακό γλέντι με τους Samoladay, σήμερα στο «Hangover live stage» στις 8.30 το βράδυ.
ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ
Το έθιμο της σαραντόπιτας αφιερωμένο στη γιορτή της γυναίκας αναβιώνουν οι γυναίκες της Φαλάνης, σήμερα στις 6 το απόγευμα στην ψησταριά «Ντάμαλης», συνοδεία ζωντανής μουσικής.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ
Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεταξοχωρίου, σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, με δεκάλεπτη ομιλία και, εν συνεχεία, τη θεατρική παράσταση «Η Φαρμακολύτρα» της Ιωάννας Φωτιάδου, με τις Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου και Χριστίνα Παπαδημητρούλη. Θα υπάρχουν δώρα για όλες τις γυναίκες.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας του Δήμου Αγιάς θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μεθαύριο Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ στην ταβέρνα του χωριού «Όπως Παλιά», με πλούσια λαχειοφόρο, πολλά και εξαιρετικά δώρα και ένα αναμνηστικό δωράκι για καθεμία που θα συμμετέχει.
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα στην ταβέρνα «Νιβόλιανη» στο Μεγαλόβρυσο. Το μενού στοιχίζει 11 ευρώ και για τη μεταφορά θα υπάρξει λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει από την Κεντρική πλατεία της Αγιάς στις 7 το βράδυ.
ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ
Ένας από τους πλέον δραστήριους συλλόγους του νομού, ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 10 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης Συκουρίου. Ομιλητές είναι: η κ. Ελισάβετ Σοϊλεμέζη - Καρτσαφλέκη, ιατρός, ειδικός ακτινοδιαγνώστης, εξειδικευθείσα στις παθήσεις του μαστού και ο κ. Απόστολος Ζαβός, γυναικολόγος - μαστολόγος. Μετά τις ομιλίες θα δοθούν οδηγίες αυτοψηλάφισης και θα ακολουθήσει συζήτηση. Επίσης την Κυριακή 11 Μαρτίου το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών και η Ομάδα Γυναικών της Όσσας διοργανώνουν ευχάριστη φιλική βραδιά από ώρα 7 το βράδυ στην ταβέρνα του Γ. Παπαστεργίου στην Όσσα με γνωστό DJ.
ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, μεθαύριο Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην καφετέρια «Ηλιάτορας» στη Βελίκα, όπου η ψυχίατρος Βουλγαράκη Αναστασία θα αναπτύξει το θέμα «Οι συνθήκες ζωής και η κατάθλιψη».
ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών διοργανώνει ομιλία σήμερα στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημαρχείου Γόννων με θέμα: «Η διατροφή στη σύγχρονη γυναίκα». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Ελευθέριος Μόλας, διατροφολόγος – διαιτολόγος. Συντονιστές της δράσης είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Παναγιώτα Κούρτη και Μαρία Καλογήρου. Οι γυναίκες που θα παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά στη διατροφή τους και κατ’ επέκταση στη φροντίδα της επιδερμίδας τους.
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Με σχετική ανακοίνωση ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαροσίου Ελασσόνας προσκαλεί όλες τις γυναίκες της περιοχής, σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, για τον γιορτασμό της Γιορτής της Γυναίκας.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κέντρο «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της Ελασσόνας και διανθίζεται από ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Γιάννη Ζιάκου και τη Λένα Ζέττα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass