ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΕΥΑ

Φωτεινή εξαίρεση η υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. για τους εργαζομένους στις ΔΕΥΑ

*«Καθοριστική ήταν η θετική στάση των δημάρχου Λάρισας, κ. Απ. Καλογιάννη και του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη», δηλώνει στην «Ε» ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΕ ΔΕΥΑ κ. Αχ. Μητράκος

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2018 22:35

Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2018, υπογράφηκε μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΠΟΕ ΔΕΥΑ) και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Λάρισας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων στις 127 ΔΕΥΑ όλης της χώρας», δήλωσε στην «Ε», ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΕΥΑ κ. Αχιλλέας Μητράκος, υποστηρίζοντας ότι: «γι’ άλλη μια φορά δόθηκε μεγάλος αγώνας, να παραμείνουν ως έχουν, χωρίς μεταβολές, τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε αυτό καθοριστική ήταν η θετική στάση που κράτησε τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, όσο και ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης.

Οι δύο δήμαρχοι, με το φιλεργατικό πνεύμα που τους διακρίνει βοήθησαν να καταλήξουμε στην υπογραφή», σημείωσε.

Ο κ. Μητράκος ανάφερε, ότι οι προσπάθειες υπογραφής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, τα τελευταία χρόνια, βρίσκουν μεγάλες αντιστάσεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ, με ενστάσεις που αφορούν κυρίως στα θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, στις μέρες μας, καθώς είναι από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να ισχύουν, πλέον στη χώρα μας.

Ο κ. Μητράκος σχολιάζει σχετικά: «Σε δύσκολες εποχές και σε καιρούς που η εργατική τάξη περνά μεγάλα δεινά, η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, αν μη τι άλλο, αποτελεί κάτι παραπάνω από κατάκτηση.

Αυτό οφείλεται στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των συμβουλίων της ΠΟΕ ΔΕΥΑ και της ΕΔΕΥΑ. Και οι δύο πλευρές υπηρετούμε, και έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε το δημόσιο κοινό αγαθό, που είναι το νερό».

Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2018, υπογράφηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου, από τον πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ κ. Γεώργιο Μαρινάκη, τον αντιπρόεδρο της ΕΔΕΥΑ κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο

της ΠΟΕ ΔΕΥΑ κ. Παύλο Δραγκόλα και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ ΔΕΥΑ κ. Αχιλλέα Μητράκο.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass