ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

«Ανοίγει» η Ηπείρου, «κλείνει» η Μανδηλαρά

* Στα θετικά το νέο δίκτυο ύδρευσης, τα προσπελάσιμα πεζοδρόμια και οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι * Στα αρνητικά η μείωση των θέσεων στάθμευσης σε συνδυασμό με την κυρίαρχη τάση της χρήσης Ι.Χ. στο Κέντρο

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2018 22:40
Συνεχίζονται, διαδοχικά, τα έργα στην οδό Ηπείρου. Πρώτα αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης και στη συνέχεια ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια Συνεχίζονται, διαδοχικά, τα έργα στην οδό Ηπείρου. Πρώτα αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης και στη συνέχεια ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια

Το πρώτο ισχυρό τεστ για τις αντοχές των οδηγών και της προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα έργα του Δήμου Λαρισαίων, αποτέλεσαν τα έργα επί της οδού Ηπείρου.

Τα «δύσκολα» ωστόσο έρχονται καθώς μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν τα έργα στην οδό Μανδηλαρά σε συνδυασμό με τα έργα στη Μεγ. Αλεξάνδρου.

Στα θετικά των έργων, το νέο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ αντί του παλαιού με αμίαντο, τα προσπελάσιμα πεζοδρόμια και φυσικά οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι. Αυτονόητα πράγματα για οδηγούς και πεζούς που ωστόσο δεν ήταν και δεδομένα.

Στα «αρνητικά» των έργων σε οδούς όπως η Ηπείρου και η Μανδηλαρά, η μείωση των θέσεων στάθμευσης - καθώς διαπλατύνονται τα πεζοδρόμια - σε συνδυασμό με την κυρίαρχη τάση της χρήσης Ι.Χ. στο Κέντρο.

Πολιτική που θα πρέπει να συνδυασθεί, μεταξύ άλλων, με μια εκστρατεία ενημέρωσης των οδηγών, τη διάδοση της μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με φθηνό εισιτήριο, τη δημιουργία και άλλων χώρων στάθμευσης κ.λπ.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Με μια μικρή απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα λόγω των καιρικών φαινομένων, από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση και μεσοβδόμαδα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία, το πρώτο τμήμα της Ηπείρου, στο ύψος του ναού του Αγίου Νικολάου.

Στον ίδιο δρόμο προηγούνται τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (προς την Τρίγωνη Πλατεία, πρώην ΙΚΑ κ.λπ.) με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία έως τη διασταύρωση με την Παναγούλη ενώ αντικαταστάθηκε επίσης το δίκτυο, στο τμήμα της Ηπείρου από την Υψηλάντου έως τη Μιαούλη.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος των έργων όπως η Ηπείρου είναι η ανακατασκευή των πεζοδρομίων ενώ η κύρια στόχευση της δημοτικής αρχής, αφορά στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων αφορά και το έργο της Μανδηλαρά που θα υλοποιηθεί παράλληλα με την οδό Ηπείρου. Μάλιστα αν τις αμέσως επόμενες ημέρες ανάψει το «πράσινο φως» για τα έργα στη Μεγ. Αλεξάνδρου, τότε προκειμένου να μετριασθούν οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία, θα ξεκινήσουν παράλληλα τα έργα στη Μανδηλαρά και στο τμήμα της, από την Παπαναστασίου έως την Ανθ. Γαζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί στην οδό Μανδηλαρά μετά το Πάσχα με την κυκλοφορία των οχημάτων να εκτρέπεται μέσω της οδού Βελή ενώ οι οδηγοί θα κληθούν να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα «εγκλωβισθεί» ακόμη περισσότερο όταν κλείσει και η Μεγ. Αλεξάνδρου ενώ στο πλαίσιο της άμβλυνσης των επιπτώσεων, για τους θερινούς μήνες αναμένεται να μεταφερθούν τα έργα στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass