ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Νέοι άνθρωποι θυσία στη φονική διασταύρωση

* Διαμαρτυρία κατοίκων σήμερα στη συμβολή της Βόλου με την Καραμανλή

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2018 22:00

 «Ζητούμε το αυτονόητο. Ασφάλεια», δηλώνουν κάτοικοι της οδού Βόλου και της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 28χρονη ποδηλάτισσα την περασμένη Τετάρτη.

Σήμερα μετά τη θεία λειτουργία στην εκκλησία θα ψαλεί στο σημείο Τρισάγιο στη μνήμη της άτυχης γυναίκας, ενώ θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται στην περιοχή.

Το θανατηφόρο τροχαίο της 28χρονης ξύπνησε μνήμες. Στη διασταύρωση της παλιάς Εθνικής Λάρισας – Βόλου με την παλιά Εθνική Λάρισας – Θεσσαλονίκης έχουν χάσει τη ζωή τους νέοι άνθρωποι σε παρόμοια τροχαία δυστυχήματα. Ήταν 5 Ιουνίου του 1997, γιορτή της Αναλήψεως, όταν η 23χρονη Παρασκευή Νεράτζη οδηγώντας μηχανάκι περίμενε να ανάψει το πράσινο στα φανάρια της οδού Βόλου για να κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης. Το φορτηγό που ερχόταν από Αθήνα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη δεν πρόλαβε να σταματήσει στον ερυθρό σηματοδότη. Για την 23χρονη είχε ανάψει το πράσινο. Η σύγκρουσή της σφοδρή. Άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο.

Γεμάτη είναι η λίστα με τα τροχαία που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο. Τον Απρίλιο του 1990 άλλος ένας 23χρονος με μηχανάκι ξεψύχησε στη διασταύρωση. Νέοι άνθρωποι θυσιάστηκαν στο συγκεκριμένο σημείο. «Όσο δεν πέφτουν οι τιμές των διοδίων τα φορτηγά θα επιλέγουν την οδό Βόλου, προκειμένου να τα αποφεύγουν», υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής. Άλλοι θεωρούν ότι εξαιτίας της κατηφορικής κλίσης που έχει το ρεύμα από Αθήνα είναι δύσκολο για τα οχήματα να σταματήσουν εγκαίρως στον φωτεινό σηματοδότη. Οι περισσότεροι όμως εντοπίζουν την αιτία στα διόδια από και προς τη Μαγνησία. 

Καθημερινά διασχίζουν τη συγκεκριμένη διασταύρωση αλλά και τη λεωφόρο Καραμανλή από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι και την είσοδο της 110 Π.Μ. αμέτρητοι Λαρισαίοι. Με κίνδυνο της ζωής τους παιδιά περπατούν στην άκρη του δρόμου, στο χωμάτινο έρεισμα την ίδια ώρα που τα φορτηγά περνούν δίπλα τους. Μαθητές του Γυμνασίου επιλέγουν το ποδήλατο για να πάνε στο σχολείο και στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Κατά καιρούς έχουν παρθεί από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας διάφορα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων. Τοποθετήθηκαν κάμερες, που στη συνέχεια έπαψαν να λειτουργούν, αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους ταχύτητας στο σημείο, σήμερα αναμένεται η επόμενη φάση του έργου της οδού Καραμανλή.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass