Στήριγμα το αμύγδαλο για την περιοχή Συκουρίου

• Από τη Θεσσαλία το 57,5% της εγχώριας παραγωγής

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 22:11

Χάρμα οφθαλμών αυτή την εποχή ο κάμπος της ευρύτερης περιοχής Συκουρίου με τις αμυγδαλιές «ντυμένες» στα άσπρα κυρίως, αλλά και σε κάποιες αποχρώσεις του ροζ.

Το τοπίο μοναδικό, με φόντο από τη μια τον γερο-Όλυμπο και από την άλλη, πολύ πιο κοντά, την ασπρισμένη από τα χιόνια κορυφή του Κισσάβου ο οποίος «αγκαλιάζει» την περιοχή.
Το αμύγδαλο είναι το βασικό προϊόν που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή Συκουρίου και είναι το προϊόν εκείνο που στηρίζει την τοπική οικονομία.
Και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφερόμενος στην καλλιέργεια του αμυγδάλου στην περιοχή και τους αμυγδαλοπαραγωγούς τόνισε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους ότι θα είμαστε δίπλα στην προσπάθειά τους ως αρωγοί, πιστεύοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει στις τοπικές κοινωνίες και στην αγροτική παραγωγή με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης που δίνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική και εθνική οικονομία».
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις, χθες στην «ΕτΔ» του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Γιώργου Καλότυχου, ο οποίος σημειώνει ότι στην ευρύτερη περιοχή του Συκουρίου, Δ.Ε. Νέσσωνος, καλλιεργούνται περίπου 10.000 στρέμματα με αμυγδαλιά και αυτό σημαίνει 400.000 δένδρα.
Το αμύγδαλο για την περιοχή της Δ.Ε. Νέσσωνα είναι μονοκαλλιέργεια και αποτελεί το 16 - 18 % του συνόλου της ελληνικής παραγωγής. Ο Δήμος Τεμπών είναι ο πρώτος δήμος στην καλλιέργεια και παραγωγή αμυγδάλου στη χώρα. Αυτό αφενός αναδεικνύει τη δυναμικότητά του και αφετέρου καταδεικνύει την ανάγκη έργων υποδομής, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην αγροτική καλλιέργεια για την ευρύτερη περιοχή.…

 

ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πέρα όμως από την περιοχή Συκουρίου – Νέσσωνος η καρδιά του αμυγδάλου χτυπάει στη Θεσσαλία, γιατί η Θεσσαλία παράγει το 57,5% του αμυγδάλου της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν, μεθοδικά και δυναμικά ώστε αυτή η καλλιέργεια να στηριχθεί και στο μέλλον με τη στήριξη τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και του Δήμου Τεμπών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση των παραγωγών και την περαιτέρω προώθηση του αμυγδάλου του Δήμου Τεμπών αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ανάδειξη του προϊόντος σε επίπεδο χώρας, Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και προς τρίτες χώρες.

 

Κείμενο - φωτ: Κώστας Τσόλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass