ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Ενημέρωση για σεισμούς και πυρκαγιές

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 20:09

Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας από σεισμούς και πυρκαγιές, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους, πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου Δομενίκου, από τον πυρονόμο Νικόλαο Δαούλα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας.


Η ενημέρωση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών αλλά και των ιδίων.
Αναλυτικότερα, ο κ. Δαούλας παρουσίασε τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των σεισμών και των πυρκαγιών, τονίζοντας ότι «η λήψη των μέτρων προστασίας, αλλά και η γνώση της αντιμετώπισής τους, βοηθάει στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων». Ανέφερε επίσης ότι «τα περισσότερα δυσάρεστα περιστατικά οφείλονται σε ανθρώπινες εγκληματικές αμέλειες». Μετέφερε στους μαθητές προσωπικές του εμπειρίες από το μεγάλο σεισμό του 1999 στην Αθήνα αλλά και από διάφορες πυρκαγιές στις οποίες συμμετείχε.
Στο τέλος έγινε παρουσίαση ενός πυροσβεστικού οχήματος. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την ενημέρωση και με τις ερωτήσεις τους στο τέλος έλυσαν τις όποιες απορίες είχαν για την αντιμετώπιση των σεισμών και των πυρκαγιών. Εκπαιδευτικοί και καθηγητές ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και ιδιαίτερα τον πυρονόμο κ. Δαούλα Νικόλαο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass