ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Ο ν. Λάρισας τιμά την 25η Μαρτίου 1821

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Μαρτίου με γενικό σημαιοστολισμό από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2018. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου. Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλες τις σχολές, σχολεία και ιδρύματα της πόλης από καθηγητές και δασκάλους σχετικά με την εθνική επέτειο. Στις 12:00 απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο πεσόντων της πόλης μας.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 7:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8:00 η επίσημη έπαρση της σημαίας. Στις 10:30 η άφιξη των επισήμων και η έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Παναγιωτίδου Σοφία – Μαρία, διευθύντρια του 25ου Δημοτικού Λάρισας. Στις 11:00 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Στις 11:30 η παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Σημείωση: Όσοι αναγνωρισμένοι σύνδεσμοι, σύλλογοι, οργανώσεις και λοιπoί επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι την 24η Μαρτίου 2018, θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι τη 12η μεσημβρινή της 22ης Μαρτίου 2018, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας (Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φυσικής Αγωγής) (τηλ. 2414-400093) ή στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (τηλ. 2413-506469).

Στον Τύρναβο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Τυρνάβου, τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού έχουν ως εξής:

-Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8.00 το πρωί της 24ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

-Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων της πόλης.

Την Παρασκευή 23η Μαρτίου θα γίνουν όλες οι καθιερωμένες σχολικές γιορτές.

Στις 12.00 μ.: Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς στο Ηρώο που βρίσκεται στον δημοτικό Κήπο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των νηπιαγωγείων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων της πόλης, παρουσία πολιτικών και του λαού της πόλης του Τυρνάβου.

Κυριακή 25η Μαρτίου

Στις 8.00 το πρωί: Θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου. Στις 10.45 το πρωί θα γίνει έναρξη της επίσημης δοξολογίας. Στις 11.15 το πρωί, μετά το τέλος της δοξολογίας, θα γίνει μετάβαση στην Κεντρική πλατεία όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Ο πανηγυρικός της ημέρας λόγος, θα εκφωνηθεί από την κ. Ευθυμία Παπακωνσταντίνου, εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Τυρνάβου.

Τελετάρχης ορίστηκε ο υπάλληλος του Δήμου Βασίλειος Σαμουλαδάς

Στον Αμπελώνα

Ανάλογες θα είναι και οι γιορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Αμπελώνα. Το πρωί της Κυριακής 25 Μαρτίου θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Στις 10.15 επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον κ. Εμμανουήλ Μπαντραλέξη, καθηγητή του Λυκείου Αμπελώνα. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και κατάθεση στεφανιών. Στις 11.15 το πρωί θα γίνει η παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου Αμπελώνα. Μετά το τέλος της παρέλασης θα δοθεί δεξίωση των επισήμων και του λαού στο νέο δημαρχείο.

Στην Αγιά και το Γερακάρι

Με σειρά εκδηλώσεων θα γιορτασθεί και στην Αγιά η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που εξέδωσε ο Δήμος Αγιάς, από την 8η πρωινή της Παρασκευής 23 Μαρτίου ως και της δύσεως του ηλίου της Κυριακής 25 Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και οικιών.

Το πρωί της Παρασκευής, στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορτές, με ομιλίες, ποιήματα και θεατρικά, ενώ στις 11:30 θα αποδοθούν τιμές στο Ηρώο των Πεσόντων Αγωνιστών από τους μαθητές παρουσία των Τοπικών Αρχών.

Την Κυριακή, στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο Οδυσσέα Β. Τσιντζιράκο. Στις 11, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και φορείς, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στις 11:15, θα γίνει η παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ, ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική πλατεία από τους μαθητές του Γυμνασίου.

Επίσης, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας στο Γερακάρι Αγιάς. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει για το απόγευμα του Σαββάτου, στις 5:30, μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλο, λιτάνευση της ιεράς εικόνας, δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς και του Συλλόγου Γυναικών Γερακαρίου. Το πρωί της Κυριακής θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

Στα Φάρσαλα

Με λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστεί στα Φάρσαλα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός στο κέντρο της πόλης και φωταγώγηση όλων Δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και όλων των τραπεζών την 23η, 24η και 25η Μαρτίου.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 9 π.μ. θα γίνουν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης, στην πλατεία Δημαρχείου από μαθητές/τριες σχολείων, τους οδηγούς και τους προσκόπους, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 8 π.μ. θα γίνει έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης με τιμητικό απόσπασμα της 61 Μ.Ε.

Στις 10.15 π.μ. θα γίνει προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία παρουσία των τοπικών αρχών.

Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στην πλατεία Δημαρχείου, θα γίνει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Φαρσάλων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς της πόλης, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις 12 θα γίνει παρέλαση στην οδό Λαρίσης, των μαθητών των σχολείων, των οδηγών και των προσκόπων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής των Φαρσάλων. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 6 μ.μ. με την υποστολή της Σημαίας, με φροντίδα της 61 Μ.Ε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass