ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Στις κάλπες στις 13 Μαΐου οι γαλάζιοι για ΝΟΔΕ-ΔΗΜΤΟ

* Η υποψηφιότητα Καπετάνου, τι θα κάνουν οι Παπαλέξης - Γερογιώκας

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 22:20

Σε… «τροχιά» εκλογών έχουν μπει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πανελλαδικά, αφού την Κυριακή 13 Μαΐου καλούνται να ψηφίσουν για μέλη και προέδρους σε ΝΟΔΕ και Τοπικές Οργανώσεις.

Παρά τις εισηγήσεις αρκετών προέδρων ΝΟΔΕ προς την ηγεσία του κόμματος να μην πραγματοποιηθούν στην παρούσα φάση οι κομματικές εκλογές, καθώς προέχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή κρίσιμα ζητήματα όπως τα ελληνοτουρκικά, η υπόθεση της Novartis, κ.α. οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη έκριναν ότι το Καταστατικό πρέπει να τηρηθεί και να στηθούν κάλπες στο διάστημα που προβλεπόταν.   

Η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί στις τοπικές κομματικές οργανώσεις κι όπως προκύπτει από μια πρώτη ανάγνωση, οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκλέγεται από τη βάση, για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να πληρώσει 12 ευρώ (έναντι 3 ευρώ στις προηγούμενες εκλογές) και η κατάργηση των θεματικών τομεαρχών. Μένει να δούμε κατά πόσο το 12ευρο θα επηρεάσει την προσέλευση.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στα στρατόπεδα των υποψήφιων προέδρων της ΝΟΔΕ ο Φαρσαλινός Χ. Καπετάνος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα παρά την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Φαρσάλων, το στρατόπεδο Παπαλέξη ετοιμάζεται να πάρει τη ρεβάνς αναζητώντας τον ιδανικό υποψήφιο, ενώ αίνιγμα αποτελεί το τι θα πράξει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Ηρ. Γερογιώκας. Το διακύβευμα βέβαια είναι η ενότητα, καθώς υπάρχουν ουκ ολίγες εσωκομματικές πληγές ανοικτές και ενόψει δημοτικών εκλογών μια ενωτική λύση είναι άμεση ανάγκη.

ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Αναλυτικότερα όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 13ης Μαΐου οφείλουν να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Μάλιστα αυτές θα διεξαχθούν με το νέο καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο όλοι εκλέγονται από τη βάση. Τόσο ο νέος πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ, όσο και οι πρόεδροι των τοπικών Οργανώσεων θα εκλέγονται από τη βάση. Τα μέλη της ΝΟΔΕ δεν θα εκλέγονται ανά τομείς, όπως συνέβη την προηγούμενη φορά, αλλά όσοι εκλεγούν θα τοποθετούνται σε τομείς από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Ενημερώνονται τα μέλη του Κόμματος ότι, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εσωκομματικές εκλογές, οφείλουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, να έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των Οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, είτε ως εκλογείς είτε ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση. Ειδικότερα, διευκρινίζονται τα εξής: Όσα μέλη του Κόμματος έχουν καταβάλει ήδη την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και έχουν λάβει την κάρτα μέλους, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και δεν έχουν λάβει την κάρτα μέλους για το τρέχον έτος, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εκλογές του Κόμματος, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέλους έως τις 10.04.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής με αντικαταβολή, δηλαδή με την παραλαβή της κάρτας. Υπενθυμίζεται ότι, η ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018 ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12,00€), ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για δύο (2) έτη, συνολικού ύψους είκοσι δύο ευρώ (22,00 €) αλλά και για τρία (3) έτη.  

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass