ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Αγώνας κατά των περικοπών σε συντάξεις και ΕΚΑΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2018 15:33

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή νέων μέτρων επιβαρυντικών για τις ήδη κουρεμένες συντάξεις τους εμφανίστηκαν χθες εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων από τη Λάρισα και τη Μαγνησία που πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η οργάνωση του αγώνα τους για τη διεκδίκηση όλων όσων έχασαν, «έχουμε υποστεί λεηλασία στις συντάξεις μας και στο ΕΚΑΣ, δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν νέα μέτρα που οδηγούν σε νέες μειώσεις», σημείωσαν χαρακτηριστικά.
«Δεν τα φάγαμε εμείς, οι άλλοι έφαγαν τα χρήματά μας, τα αποθεματικά των ταμείων, τις συντάξεις μας. Στα αποθεματικά των ταμείων είναι η ζωή η δική μας και η ζωή των παιδιών μας», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Μάκης Γκούβας Β’ αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ για να προτρέψει τους συνταξιούχους να μην τα παρατήσουν, να συνεχίσουν, να ανατρέψουν τη συγκεκριμένη πολιτική «έχουμε μπροστά μας αυτό το τέρας που λέγεται νόμος Κατρούγκαλου, αν δεν τον ανατρέψουμε δεν θα μας πάρει ένα κομμάτι κρέας από πάνω μας, θα μας ακρωτηριάσει. Γι’ αυτό πρέπει να ανατραπεί.
Το σχολείο είναι ο δρόμος δεν μαθαίνονται οι διεκδικήσεις πουθενά αλλού. Να αγωνιστούμε με αιχμή του δόρατος τον νόμο Κατρούγκαλου», υποστήριξε. Στην πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή την προσωπική διαφορά, τη μείωση του αφορολόγητου και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Μανώλης Ραλάκης, «είναι πρόκληση εις βάρος των συνταξιούχων αν εφαρμοστούν αυτά. Μπροστά σε αυτή την επίθεση της κυβέρνησης πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας. Αγωνιζόμαστε για να μείνει το κεφάλι μας στη θέση του για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας άρπαξαν», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass