ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ο πρέσβης της Μάλτας στην Αγιά

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 22:32

Στο Μεταξοχώρι βρέθηκε την Κυριακή ο πρέσβης της Μάλτας στη χώρα μας, Τζόζεφ Κουσκιέρι, κατά τη διάρκεια ανεπίσημης επίσκεψης, προσκεκλημένος του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

Ο πρέσβης συνδέεται με τον Δήμο Αγιάς από τη μακροχρόνια συνεργασία με δήμους της χώρας του στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ξεναγήθηκε στο Μεταξοχώρι και φιλοξενήθηκε στο δημοτικό αναψυκτήριο του χωριού, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ», όπου γεύτηκε τις νοστιμιές της περιοχής.

Ο κ. Κουσκιέρι δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τόπο, τον οποίο δεσμεύτηκε να επισκεφτεί ξανά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη συνάντησή του δε με τον δήμαρχο είχε την ευκαιρία να συζητήσει αρκετά θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην κλίμακα των δήμων, αλλά και ζητήματα ευρύτερης συνεργασίας, τόσο σε τουριστικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Μάλιστα ο κ. Κουσκιέρι έδειξε ενθουσιασμένος από τα τοπικά προϊόντα (λάδι, κάστανο, τσίπουρο κλπ). Συζήτησε, επίσης, με τον κ. Γκουντάρα εκτενώς το θέμα των υποδομών πρόσβασης στην περιοχή για την προσέλκυση τουρισμού ή τη μεταφορά προϊόντων.

Είναι σημαντικό ότι ο κ. Κουσκιέρι προέρχεται από την αυτοδιοίκηση, αφού διατέλεσε για σειρά ετών αντιδήμαρχος στη χώρα του, ενώ έχει και τριετή θητεία ως ευρωβουλευτής, ιδιότητες που του δίνουν τη δυνατότητα ευρύτερης αντίληψης σε επιμέρους θέματα αυτοδιοίκησης, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και ανάπτυξης διμερών συνεργειών.

Από την πλευρά του ο κ. Γκουντάρας δήλωσε ότι ο πρέσβης είναι ένας καλός φίλος της Ελλάδας, αλλά και του Δήμου Αγιάς, ότι η εμπειρία του σε διάφορους τομείς άσκησης πολιτικής είναι χρήσιμη για τον Δήμο Αγιάς και, φυσικά, τον ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψη.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass