ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΟΚΙΜΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΛΕΦΤΗΣ

«Καμπάνα» από τη… Μονή Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς

*Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξης χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 22:42

Με έξι χρόνια κάθειρξης τιμώρησε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έναν Ρουμάνο που ακριβώς πριν δύο χρόνια είχε κλέψει τη Μονή Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρέθηκε εκεί προσφέροντας εργασία και πείθοντας τους μοναχούς πως ήθελε να «φορέσει τα ράσα» και να γίνει δόκιμος μοναχός κάποια στιγμή.

Με την καλοσύνη του και την ευγένειά του κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο, και έτσι απέκτησε πρόσβαση σε πολλούς χώρους της Μονής ενώ με την καθημερινή του πρακτική, έπειθε ολοένα και περισσότερο τους ανυποψίαστους μοναχούς ότι θα ενταχθεί στην κοινότητά τους.

Τη Μεγάλη Δευτέρα του 2016, εκμεταλλευόμενος κάποιες απουσίες, βρήκε την ευκαιρία να εγκαταλείψει το μοναστήρι, δηλώνοντας σε εργάτες που εκείνη την ώρα εκτελούσαν εργασίες ότι θα πάει στον Τύρναβο που του «είχαν τάξει ένα αρνί». Όμως είχε ήδη καλέσει ταξί για να έρθει στη Λάρισα. Στη βαλίτσα του όμως είχε σύμφωνα με τα όσα κατηγορούνταν, δύο εικόνες της Παναγίας από τον 18ο αιώνα καταγεγραμμένες από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας που υπήρχαν στην κεντρική εκκλησία της μονής. Δύο Ιερά Ευαγγέλια από τον 19ο αιώνα, το ένα με ασημένιο κάλυμμα και το άλλο δερματόδετο. Μια ασημένια λειψανοθήκη με Αγια Λείψανα της Αγίας Χριστίνας και του Αγίου Νικηφόρου. Ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και 4.000 ευρώ.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αποδέχθηκε τις πράξεις του και ισχυρίστηκε πως τα κειμήλια τα έχει δώσει σε ένα μοναστήρι στη Ρουμανία ενώ τα λεφτά τα χρησιμοποίησε για μια ανάγκη που προέκυψε σε φίλη του.

Εξήγησε πως έκανε όλες τις δουλειές και είχε σκοπό να βάλει τα ράσα. Δεν πρόλαβε όμως…

Ο Ρουμάνος κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη κλοπή από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία, πράγματος αφιερωμένο σε αυτή και για κλοπή. Τιμωρήθηκε με συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση πράγμα που σημαίνει πως ο παρ’ ολίγον δόκιμος μοναχός θα συνεχίσει να βρίσκεται στη φυλακή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass