Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ 50 ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Ρωτώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 19:46 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Μαρ 2018 20:00

Το βασικό προσόν του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πέρα από την επάρκειά του στα οικονομικά και το πόσο μπόρεσε να σταθεί στις κρίσιμες διεθνείς συνεδριάσεις, φαίνεται ότι είναι η πολιτική του εντιμότητα.

Ότι δεν κοροϊδεύει, τηρεί αυτό που θα πει, λέει αυτό που πιστεύει ότι πρέπει και μπορεί να γίνει. Αποφεύγει να υπερθεματίσει, ώστε να μην εκτίθεται μετά ως ανακόλουθος.

Αυτό λένε ότι μέτρησε έξω με τους δανειστές, που έδειξε να τον εμπιστεύονται. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα. Άλλοι από εκείνους που τον άκουσαν πείστηκαν με όσα είπε, σε άλλους πάλι δεν άρεσαν. Είναι και αρκετά σύνθετη η κατάσταση με τα ιδεολογικοπολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, που γι’ αλλού ξεκίνησε με φουσκωμένα τα πανιά και τώρα σε άλλη κατεύθυνση τραβούν κουπί. Όμως όλοι όσοι άκουσαν τον υπουργό Οικονομικών έδειξαν να δέχονται την ειλικρίνειά του.

Θα έπαιξε κι αυτό που διατυπώθηκαν τόσες ερωτήσεις από Λαρισαίους στον Ευ. Τσακαλώτο. Είναι που ο κόσμος γυρεύει απαντήσεις αλλά δεν ρωτάς ασκόπως κι όποιον –όποιον. Μετρημένες σαράντα στην κλειστή εσωκομματική ολομέλεια την παραμονή στο «Μετροπόλ», σε τέσσερις ενότητες των δέκα, οπότε και απαντούσε συνολικά ο υπουργός. Κι άλλες σχεδόν δέκα περίπου στη δημόσια εκδήλωση στο ΔΩΛ.

Και για τι δεν ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών. Για το χρέος πρώτα-πρώτα και τι θα γίνει μ΄ αυτόν τον βραχνά. Για την έξοδο από τα μνημόνια και πόσο πλήρης θα είναι. Για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Για τα μοντέλα ανάπτυξης και το πώς ταιριάζει αυτό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη των εταίρων. Για τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Για τη φορολογία. Για το ΔΝΤ, τις διαπραγματεύσεις και τις πιέσεις. Για τα επικείμενα νέα μέτρα και το πότε θα εφαρμοστούν.

Παράλληλα, ο Ευ. Τσακαλώτος δέχτηκε αναρίθμητα ερωτήματα και εκτός διαδικασίας. Συζητώντας πρόσωπο με πρόσωπο με αρκετούς που τον πλησίασαν στις αίθουσες που μίλησε αλλά και με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν στις επισκέψεις του σε φορείς ή ως συνδαιτυμόνες του στο φαγητό.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass