ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΣΔΕΚΗ - ΝΤΙΤΟΡΑ

Συζήτησαν για τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 15:50

Συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης αλλά και του Τμήματος Ιθαγένειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας είχε χθες η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Ν. Μπασδέκη, με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαο Ντίτορα.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε μετά από πρωτοβουλία της κ. Μπασδέκη συμμετείχε και αντιπροσωπία μελών του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και ο γενικός διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ντόβας,

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣΛ η κ. Μπασδέκη «αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι δικηγόροι αλλά και οι απλοί πολίτες κατά την εξυπηρέτησή τους από τα συγκεκριμένα τμήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσε ζήτημα ελαχιστοποίησης του χρόνου αναμονής για τη χορήγηση ραντεβού, την κατάθεση των αιτήσεων αδειών διαμονής αλλά, κυρίως, για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων αυτών από την Υπηρεσία. Από τη μεριά του ο κ. Ντίτορας, αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων, τα οποία, όπως επισήμανε οφείλονται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεσμεύτηκε όμως να προβεί στις απαραίτητες εκείνες διορθωτικές κινήσεις ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί άμεσα. Παράλληλα ενημέρωσε την πρόεδρο του Δ.Σ.Λ. πως επίκειται σύντομα η πρόσληψη 150 υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Η συνάντηση διήρκησε για περισσότερη από μισή ώρα και μέσα από την εκτενή συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πνεύμα αλληλοκατανόησης και διάθεση συνεργασίας προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση προς όφελος όλων, τόσο των συναλλασσομένων δικηγόρων και πολιτών όσο και της Υπηρεσίας. Η κ. Μπασδέκη ευχαρίστησε τον κ. Ντίτορα για την κατανόηση και τη διάθεσή του να αναζητήσει λύσεις για τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ ο κ. Ντίτορας επισήμανε πως είναι θετικός στο να επαναληφθεί αντίστοιχη συνάντηση στο μέλλον εφόσον το κρίνει απαραίτητο η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass