ΣΤΗ «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ»

Λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 22:06

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγιάς, η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου και στεγάζεται προσωρινά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.

Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών θα ακολουθήσει η μετεγκατάστασή του στο συγκρότημα γραφείων (πρώην παλαιά κρεοπωλεία) στην Κεντρική πλατεία της κωμόπολης.

Το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 112.320 ευρώ για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Πρόκειται για μια δομή κοινωνικής προστασίας που παρέχει ολιστική υποστήριξη στους δημότες μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Θα προσφέρει πληροφόρηση, υπηρεσίες συμβουλευτικής, υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση, θα συμβάλει στην ανάπτυξη πολιτισμικών δραστηριοτήτων, στην προώθηση της προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αρωγής και συμπαράστασης. Θα συμπληρώνει, και όπου μπορεί θα ενισχύει, τις υπάρχουσες δομές του Δήμου, με υπηρεσίες που κινούνται σε τρεις άξονες: Υποδοχή, καταγραφή, ενημέρωση, εξυπηρέτηση, υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται, είτε στην περιοχή, είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Αγιάς, ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού. Γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Κέντρο υπάγεται διοικητικά, οικονομικά και θεσμικά στον Δήμο Αγιάς και ανήκει οργανωτικά στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, το οποίο ασκεί εποπτεία και έλεγχο στη λειτουργία του και βρίσκεται μαζί του σε διαρκή συνεργασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού.

Ο Δήμος, ως φορέας υλοποίησης, είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του, για τη διαρκή και απρόσκοπτη συνεργασία του με την Κοινωνική Υπηρεσία, για την παροχή αδειών του προσωπικού και για την τήρηση του ωραρίου και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Το Κέντρο υπόκειται σε διοικητικό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές του Δήμου και της Περιφέρειας. Οι πόροι του προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Δύναται να αξιοποιηθούν πόροι από χορηγίες ή και δωρεές. Οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους ωφελούμενους είναι δωρεάν.

Στελεχώνεται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς, την κ. Μπεϊνά Ζωή (τηλ. 6937-479811) και την κ. Γκανάτσιου Αικατερίνη – Γεωργία (6938-525585). Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του είναι kkdimosagias@gmail.com

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass