Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 16:20

Εσπερινή λειτουργία στον Αγιο Αχίλλιο

Σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινή προηγιασμένη λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Αμέσως μετά θα ψαλεί το Μέγα Απόδειπνο ως τις 9 το βράδυ.

Πασχαλινές λειτουργίες στο Καστρί - Λουτρό

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί - Λουτρό Αιγάνης του Δήμου Τεμπών θα τελεσθούν ιερές ακολουθίες ως παρακάτω:

- Την Κυριακή 1 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, θεία λειτουργία.

- Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 7.30 το βράδυ, Ακολουθία των Παθών.

- Τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 7.30 το πρωί, οι μεγάλες ώρες και εσπερινός, το βράδυ Ακολουθία των Παθών και περιφορά του Επιταφίου στον οικισμό.

- Το Μεγάλο Σάββατο, στις 7.30 το πρωί, θεία λειτουργία και στις 12 τα μεσάνυχτα η Ανάσταση και θεία λειτουργία.

- Τη Δεύτερη Μέρα του Πάσχα, στις 7.30 το πρωί, θεία λειτουργία.

Λειτουργία στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους Γιάννουλης

Σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ στον ιερό ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, θα τελεστεί απογευματινή προηγιασμένη θεία λειτουργία.

Ομιλία του Μητροπολίτη π. Παύλου από τον Σύλλογο Πολυτέκνων

Ομιλία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

Πασχαλινή δωροέκθεση του «Κρίκκειου» Ορφανοτροφείου

Το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει και φέτος μια πασχαλινή δωροέκθεση με χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινές κατασκευές, λικέρ, γλυκά και κουλουράκια.

Η Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να στηρίξουν και πάλι την προσπάθεια των κοριτσιών του Ιδρύματος και να έρθουν το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι, στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κυθήρων και Πρεβέζης, στη συνοικία Ανθούπολη της Λάρισας.

Συγκέντρωση τροφίμων στον Αγιο Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους, ανέργους, αρρώστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτός, 4 κουτιά γάλα (εβαπορέ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά.

Τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass