Φορτηγό παρέσυρε 77χρονο. Ξανά στη Βόλου!

* Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο πεζός που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Σύσκεψη με φορείς της συνοικίας τις επόμενες ημέρες με βασικό αίτημα την απαγόρευση κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2018 23:00
Ο θάνατος της 28χρονης ποδηλάτισσας προκάλεσε τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων του Αγίου Γεωργίου οι οποίοι πρόσφατα οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη φονική διασταύρωση. Ο θάνατος της 28χρονης ποδηλάτισσας προκάλεσε τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων του Αγίου Γεωργίου οι οποίοι πρόσφατα οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη φονική διασταύρωση.

Με κατάγματα, σοβαρά τραυματισμένος, νοσηλεύεται μετά από χειρουργική επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ένας 77χρονος Λαρισαίος που παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να διασχίσει πεζός την οδό Βόλου.

Το νέο ατύχημα, λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στη φονική διασταύρωση της οδού Βόλου με την λεωφόρο Καραμανλή όπου έχασε τη ζωή της 28χρονη ποδηλάτισσα, επαναφέρει στην επικαιρότητα το πρόβλημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων από κατοικημένες περιοχές.

Αίτημα φορέων της συνοικίας αλλά και της πόλης είναι να απαγορευθεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που, μεταξύ άλλων, επιλέγουν την κυκλοφορία μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Βόλου με αφορμή και το υψηλός κόστος των διοδίων στη νέα εθνική.

Φορτηγά που έχουν όπως αποδεικνύεται τη δυνατότητα διέλευσης μέσα από κατοικημένες περιοχές όπως στην οδό Βόλου, αφού μέχρι πρότινος τουλάχιστον, με αφορμή και ένα δαιδαλώδες νομικό καθεστώς, δεν είχε αποσαφηνισθεί ο φορέας που έχει την αρμοδιότητα να εκδώσει απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τοποθέτησης σήμανσης ή να αποχαρακτηρίσει ένα δευτερεύον εθνικό δίκτυο με αφορμή και τα νέα χαρακτηριστικά που προσέλαβε η οδός από την επέκταση της κατοικημένης περιοχής, προκειμένου να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές.

Νέα χαρακτηριστικά που προσέλαβε επίσης, μετά τη λειτουργία της ΠΑΘΕ και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης που διασχίζει τη Λάρισα και έχει μετονομασθεί πλέον σε λεωφόρο Καραμανλή. Όταν χθες συνέπεσε η υπογραφή της σύμβασης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για επέκταση της λεωφόρου και στο βόρειο τμήμα, έργο που προβλέπει κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση της φονικής διασταύρωσης.

ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ

Ο 77χρονος, καταγόμενος από το Κιλελέρ, στις 10.10’ χθες το πρωί προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την οδό Βόλου, στο ύψος σούπερ μάρκετ, όταν – κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας - παρασύρθηκε από φορτηγό (με ρυμουλκούμενο) που οδηγούσε 39χρονος Λαρισαίος με κατεύθυνση προς το Κέντρο της πόλης.

Κινητή Μονάδα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος μεταφέροντας τον 77χρονο στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου με λόγω των καταγμάτων στα άνω και κυρίως στα κάτω άκρα που προκλήθηκαν από το ατύχημα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση.

ΦΟΡΤΗΓΑ

Το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα, στις 7 Μαρτίου, όπου έχασε τη ζωή της η 28χρονη ποδηλάτισσα όταν παρασύρθηκε από φορτηγό στη διασταύρωση των οδών Βόλου και Καραμανλή, προκάλεσε τις αντιδράσεις κατοίκων της συνοικίας, φορείς της οποίας πραγματοποίησαν σειρά επαφών με αιρετούς, ενώ οργάνωσαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη φονική διασταύρωση.

Ζητώντας μεταξύ άλλων, τον αποχαρακτηρισμό της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου από εθνική σε αστική οδό, με απώτερο σκοπό να αποτραπεί η διέλευση βαρέων οχημάτων.

* Το θέμα μεταφέρθηκε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης προς τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκ. Μαυραγάνη ενώ πρόταση για σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή φορέων της Λάρισας έχει καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξ. Χαρακόπουλος.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη «αποσυμφόρησης της οδού Βόλου από τα βαρέα οχήματα» και παρέπεμψε στη σύσκεψη που θα γίνει σε μερικές ημέρες στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση στο Δημαρχείο.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε επίσης την ανάγκη «της επέκτασης της παράκαμψης του συνόλου της πόλης με ευρύτερο δακτύλιο» (από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ έως την παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου έξω από την κατοικημένη περιοχή) ενώ ερωτηθείς για το θέμα των αρμοδιοτήτων, τόνισε πως «το θέμα ερευνάται από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων».

Να διευκρινισθεί πως το θέμα των αρμοδιοτήτων ερευνάται προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα ποιος φορέας έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης πρόσθετης σήμανσης, της έκδοσης απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, αλλά και του αποχαρακτηρισμού της οδού από εθνική σε αστική οδό κλπ. Αφού για παράδειγμα ο Δήμος Λαρισαίων, όπως επισημαίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες, έχει μόνο την ευθύνη συντήρησης του τμήματος εντός της κατοικημένης περιοχής.

* Να σημειωθεί πως με αφορμή το τελευταίο δυστύχημα και τον θάνατο της 28χρονης, η διοίκηση του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας ζητά εγγράφως από το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Λαρισαίων να προχωρήσει στην απαγόρευση της διέλευσης φορτηγών άνω των 6 τόνων από την οδό Βόλου, αντιπροτείνοντας την εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Ομορφοχωρίου και Συκουρίου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass