«ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Οι πλημμύρες φέρνουν… χρήμα και έργα!

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 22:40
Οι καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα φέρνουν έργα αποκατάστασης στην περιοχή του Δήμου Αγιάς. (φωτ. αρχείου) Οι καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα φέρνουν έργα αποκατάστασης στην περιοχή του Δήμου Αγιάς. (φωτ. αρχείου)

Μια σειρά σημαντικών τεχνικών έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τους τελευταίους μήνες και τριών γεφυρών σε Βελίκα και Αγιόκαμπο,

ώστε να σταματήσει να κόβεται στα δύο η οδική επικοινωνία στον παραλιακό άξονα όταν τα ρέματα υπερχειλίζουν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής, έργα που στην πλειονότητά τους θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και κάποια εξ αυτών θα γίνουν με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

Ο κ. Γκουντάρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ευχαριστώντας τους θερμά για την άμεση ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα βοήθειας από τον Δήμο Αγιάς και την έγκριση «μιας σπουδαίας, γενναίας χρηματοδότησης, ενός εξαιρετικά μεγάλου ποσού», όπως χαρακτηριστικά είπε, «για τα έργα που πρόκειται να γίνουν».

Προβλέπεται, λοιπόν, η αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει την Αγιά με τα παράλια μέσω της Μελιβοίας, του παραλιακού δρόμου από τον Αγιόκαμπο ως τη Βελίκα, των δρόμων από την Καρίτσα ως το Κόκκινο Νερό και τμήματος προς τις πηγές, από τη Μελιβοία ως την Παλιουριά, από την Καρίτσα ως τη Σπηλιά, από το Στόμιο ως το Ομόλιο, από τη Λάρισα ως τον Αγιόκαμπο, από τη διασταύρωση Αγίου Νικολάου ως το Καλαμάκι, από την Έλαφο ως το Σκλήθρο, από τον Αγιόκαμπο ως το Σκλήθρο και από τη Δήμητρα ως την Ανατολή.

Επίσης, η αποκατάσταση τεχνικών από Σπηλιά προς Ανατολή, αλλά και σε όλον τον παραλιακό άξονα, η αποκατάσταση των ζημιών σε όλη την αγροτική οδοποιία του Δήμου, σε υποδομές κτιρίων, σε κοινόχρηστους χώρους και σε υποδομές άρδευσης και αποχέτευσης όλου του Δήμου, καθαρισμός ρεμάτων και της λιμνοδεξαμενής της Σκήτης και αποκατάσταση συρματοκιβωτίων – έργων διευθέτησης χειμάρρων.

Ο κ. Γκουντάρας ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας γέφυρας στο ρέμα της Βελίκας, στο θέατρο της Πλατανιάς, πίσω από το ΚΕΠ, μιας δεύτερης στο ρέμα των Ηλεκτρολόγων, στο πίσω μέρος, στο κατάστημα Μπάτσικα Βασιλείου, αλλά και μιας τρίτης, στο ρέμα του Αγιοκάμπου, πιο πίσω από την ήδη υπάρχουσα μεγάλη τοξωτή.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, την ένστασή του ως προς τις ανακοινώσεις των έργων προέβαλε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Κασίδας εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποστηρίζοντας πως όλα δείχνουν ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη και πως οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως σε αποκαταστάσεις ζημιών και όχι στη θωράκιση της περιοχής από μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ τον λόγο πήρε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Σιμούλης λέγοντας πως τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα με σειρά προτεραιότητας εκεί όπου έχουν γίνει οι μεγαλύτερες ζημιές. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας απείχε από το σύνολο της συνεδρίασης, στέλνοντας επιστολή προς το προεδρείο και ζητώντας τη δημόσια συγγνώμη του δημάρχου για ανάρμοστη συμπεριφορά του προς τον αρχηγό της, κ. Καλαγιά, κατά της διάρκεια εκδήλωσης στην Έλαφο προ δύο μηνών…

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass