ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εγκλωβισμένοι από σεισμό και φωτιά

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 15:32

Έχει προηγηθεί σεισμός, και στο κτίριο της ΔΕΥΑ Λάρισας υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Σαν να μην έφθανε αυτό, στον υπόγειο υποσταθμό φυσικού αερίου στο δημοτικό κτίριο, εκδηλώνεται φωτιά απειλώντας ακόμη περισσότερο ανθρώπινες ζωές.

Δεκάδες πυροσβέστες από όλη τη Θεσσαλία, με αρκετά οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό καταφθάνουν για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Οι πυροσβέστες με τον εξοπλισμό τους κάνουν τη νύχτα – μέρα, αφού ο σεισμός έγινε νυχτερινές ώρες και ο Ερυθρός Σταυρός στήνει ένα πρόχειρο ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα κομπρεσέρ σπάνε τσιμεντένιες πλάκες, γίνονται υποστηλώσεις και ανοίγματα στα συντρίμμια, προκειμένου οι διασώστες να εισέλθουν με ασφάλεια στο κτίριο και να απελευθερώσουν τους εγκλωβισμένους.

Ευτυχώς πρόκειται για σενάριο της άσκησης με την κωδική ονομασία ''ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018'' που αφορούσε στην αντιμετώπιση συνεπειών από σεισμικό φαινόμενο.

Η άσκηση επιλέχθηκε να διεξαχθεί βράδυ, με τους πυροσβέστες να κάνουν τη νύχτα – μέρα στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ εξαντλώντας κάθε «κακή πρόβλεψη» στην εκπαίδευσή τους.

 Η άσκηση ήταν ενταγμένη «στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αφύπνισης και απόκτησης εμπειρίας του πυροσβεστικού προσωπικού σε ατυχήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους, η υπενθύμιση υφισταμένων διαδικασιών, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, η βελτίωση του συντονισμού, της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και τέλος η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση σεισμικού φαινόμενου και η ενημέρωσή τους σε τρόπους αντίδρασης και προφύλαξης».

Επικεφαλής του διευθύνοντος επιτελείου της άσκησης ήταν ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Κων. Σκούπρας και διεξαγωγής της άσκησης ο διοικητής της ΔΙΠΥΝ Λάρισας, πύραρχος Ιωάννης Ράπτης, ενώ συμμετείχαν και ομάδες έρευνας και διάσωσης της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας.

Το σενάριο παρουσίασε ο επιπυραγός Κώστας Μπαλαντίνας, ενώ την άσκηση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Γ. Ζαούτσος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θοδ. Καφφές, κλιμάκιο του ΤΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ν. Παπαγεωργίου, εθελοντές του ΕΕΣ, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass