ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ

Συλλήψεις μετά από καταδίωξη

Δημοσίευση: 04 Απρ 2018 15:54

Στη Γιάννουλη μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 45χρονος άνδρας και μια 50χρονη γυναίκα.

Οι δύο συλληφθέντες όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν δίστασαν, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, να τρακάρουν αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. όπως επίσης, να περάσουν τη διαχωριστική νησίδα και να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, μέσα στη Γιάννουλη, σε κατοικημένη περιοχή.

Μετά από καταδίωξη, οι δύο Λαρισαίοι συνελήφθηκαν τελικά ενώ μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 γραμ. χασίς.

Στο μεταξύ εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής «εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Λάρισας».

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν «στη Νέα Σμύρνη, στην Καλλιθέα και στη Λάρισα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 έως 35 ετών, μεταξύ των οποίων και μία 31χρονη γυναίκα. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον δύο συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία "προφίλ" των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δόμηση της σπείρας και οι ρόλοι των μελών του, ως προς την αποθήκευση, νόθευση, εμπορία, διακίνηση, ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών στην Καλλιθέα και στη Λάρισα.

Ως προς τους ρόλους των δραστών, αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 34χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου τα ναρκωτικά να αποθηκευτούν σε κατάλληλους χώρους. Ακόμη, υπεύθυνος για τη φύλαξη και την προώθηση των ναρκωτικών σε διακινητές και χρήστες, ήταν ένας 35χρονος για την Αττική και δύο 32χρονοι για την περιοχή της Λάρισας.

Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 436,2 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα νοθευτικής ουσίας βάρους 300 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.972 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δύο πιστόλια, φυσίγγια, δύο αυτοκίνητα, δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass