ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Ανοιχτοί δρόμοι, καθαρή παραλία…

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 22:10
Έτοιμη η παραλιακή ζώνη να δεχτεί τους επισκέπτες του Πάσχα» Έτοιμη η παραλιακή ζώνη να δεχτεί τους επισκέπτες του Πάσχα»

Ολοκληρώθηκαν χθες, μετά από πολυήμερες προσπάθειες, οι βασικές παρεμβάσεις καθαρισμού του μεγαλύτερου τμήματος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς, των δρόμων, αλλά και σημείων όπου υπήρξαν κατολισθήσεις, όπως στις επαρχιακές οδούς Σκήτης – Αγιοκάμπου, Αγιοκάμπου – Σκλήθρου και Βελίκας – Κουτσουπιάς.

Μηχανήματα επιχείρησαν – και συνεχίζουν να επιχειρούν – σε όλο των μήκος και πλάτος των ακτών και το αποτέλεσμα κρίνεται από τη δημοτική αρχή ως απόλυτα ικανοποιητικό. Απομακρύνθηκαν τόνοι φερτών υλικών από τις πρόσφατες πλημμύρες, μεγάλες πέτρες, ξύλα, κλαδιά και σκουπίδια.

Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας, χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Δήμου, μισθωμένα ιδιωτικά, ενώ ήταν μεγάλη και η βοήθεια των μηχανημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η περιοχή είναι πια σε πολύ καλή κατάσταση, επισημαίνει, έτοιμη να δεχτεί εκατοντάδες επισκέπτες για τον εορτασμό του Πάσχα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που προϋπήρξαν. Παράκλησή του προς όλους, όμως, παραμένει η ανάγκη διατήρησης καθαρών των παραλιών, τονίζοντας πως δεν θα γίνουν δεκτά φαινόμενα ανεξέλεγκτης ρύπανσης εκτός κάδων από οικιακά άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια.

Όσον αφορά στην εικόνα στα σημεία των κατολισθήσεων, έχει βελτιωθεί σημαντικά και όλοι οι δρόμοι του παραλιακού άξονα είναι ανοιχτοί και κανονικά προσπελάσιμοι.  

Ο κ. Γκουντάρας, στη συνομιλία του μαζί μας, μας ανέφερε ότι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, για τις αποκαταστάσεις που ήδη πραγματοποιήθηκαν και γι’ αυτές που συνεχίζονται ακόμη, οφείλει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στους βουλευτές του νομού για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν και, ιδιαίτερα, στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass