Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Απρ 2018 15:46

Οι Ακολουθίες στον Άγιο Αχίλλιο

Tο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και της εβδομάδας Διακαινησίμου στο ναό του Αγίου Αχιλλίου έγινε γνωστό και προβλέπει τα εξής:

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 9.00-12.30 το πρωί, οι μεγάλες ώρες, ο εσπερινός και η Αποκαθήλωση. Στις 7.30 μ.μ. η Ακολουθία του Επιταφίου και 9.30 μ.μ. η έξοδος στην Κεντρική πλατεία. Το Μέγα Σάββατο 8.00-10.15 το πρωί, εσπερινός και θεία λειτουργία Μεγ. Βασιλείου (πρώτη Ανάσταση) και 11 το βράδυ, η Ακολουθία της Αναστάσεως, ο όρθρος και η αναστάσιμη θεία λειτουργία. Την Κυριακή του Πάσχα (8 Απριλίου), στις 7.30 το απόγευμα, ο εσπερινός της Αγάπης. Δευτέρα του Πάσχα (9 Απριλίου), 7.15-10.00 πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 6.00 απόγευμα, Μέγας εσπερινός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Την Τρίτη του Πάσχα (10 Απριλίου),7.15-10.30 πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ. Την Πέμπτη του Πάσχα (12 Απριλίου), στις 6.00 μ.μ. ο εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής. Την Παρασκευή Ζωοδόχου Πηγής (13 Απριλίου), στις 7.15-10.00 πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία. Το Σάββατο 14 Απριλίου δεν θα έχουμε θεία λειτουργία.

Το Πάσχα των Καθολικών στη Λάρισα

Το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα 2018 των Καθολικών (στην Ελλάδα οι Καθολικοί εορτάζουν το Πάσχα πάντοτε με τους Ορθοδόξους) είναι το εξής:

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18:30 Ο Δρόμος του Σταυρού, Ακολουθία Παθών, Σταυροπροσκύνηση, Περιφορά Επιταφίου

 ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: 22:00 Πασχαλινή Αγρυπνία, θεία λειτουργία της Ανάστασης του Κυρίου

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: 11:00 θεία λειτουργία της πανηγύρεως του Πάσχα

 Την Κυριακή 15 Απριλίου, 2η του Πάσχα του Θωμά και της θείας Ευσπλαχνίας, είναι Εορτή του Ναού των Καθολικών και το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: 10:00 η ώρα π.μ. Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κερκύρας - Ζακύνθου - Κεφαλληνίας, Τοποτηρητή Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης κ.κ Ιωάννη Σπιτέρη. Μερικά παιδιά της ενορίας μας θα λάβουν το Μυστήριο του Χρίσματος και της Πρώτης Κοινωνίας.

*Ο π. Κρίστιαν Βέρες: Στο καθιερωμένο μήνυμά του ο εφημέριος π. Κρίστιαν Βέρες ανέφερε τα εξής: Να μπορέσουμε με το Πάσχα, που με αγωνία περιμένουμε, να ενδυναμώσουμε την πίστη μας στον Αναστημένο Ιησού και να μαρτυρούμε με τη ζωή μας την καλή αγγελία: ο Θεός μας αγαπά και έστειλε τον Υιό Του στη γη, ώστε μέσω της Αναστάσεως Του να μπορέσουμε να έχουμε τη ζωή, η οποία στο λεξιλόγιο του Ευαγγελιστή Ιωάννη σημαίνει κοινωνία με το Θεό, αναγνώριση της πατρότητας Του και, κατά συνέπεια, της αδελφοσύνης που πρέπει πάντοτε να χαρακτηρίζει όσους πιστεύουν στο Χριστό».

 Είθε όλοι οι Χριστιανοί της γης όχι μόνο να ευχόμαστε το "Χριστός Ανέστη" αλλά αδελφωμένοι, αγαπημένοι και ενωμένοι να κηρύττουμε με τη ζωή μας και το «Αληθώς Ανέστη».

 

Πανηγυρίζει ο ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου

Το πρόγραμμα εορτασμού, Ακολουθιών και εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ιερού ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου έχει ως εξής:

Δευτέρα του Πάσχα (9-4-18) 7:30 μ.μ. - μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, Αρτοκλασία.

Τρίτη του Πάσχα 7:30 π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία, Αρτοκλασία. Στις 6:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Αμέσως μετά 7:45 μ.μ. περίπου, η λιτάνευση των Αγίων λειψάνων και της ιεράς εικόνος των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Eιρήνης, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιγνατίου και παρουσία ιερού κλήρου, επισήμων και λαού. Συμμετέχοντας κατά την περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου με παραδοσιακές στολές, αρτοκλασία.

Πανηγυρίζει παρεκκλήσι στο Ψυχικό

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ψυχικό του Δήμου Κιλελέρ. Έτσι τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός ενώ την Τρίτη, 10 Απριλίου, στις 7.30 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Τιμάται η Παναγία η Πορταΐτισσα στον Προφήτη Ηλία

Την Τετάρτη του Πάσχα (Διακαινησίμου) 11 Απριλίου, η Ενορία του Προφήτη Ηλία Λαρίσης εορτάζει τη Σύναξη της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας, της οποίας αντίγραφο βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Λαρίσης. Την Τρίτη 10 Απριλίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Τετάρτη 11 Απριλίου, το πρωί, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, πανηγυρική θεία λειτουργία και εν συνεχεία πέριξ του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

Η Ανάσταση στη Σπηλιά

Το πρόγραμμα εορτασμού των αγίων ημερών του Πάσχα ανακοίνωσε η Ιερά Μονή Σπηλιάς.

Σήμερα Μ. Παρασκευή 7.30 π.μ. ακολουθία μεγάλων ωρών, στις 11.00 π.μ. η Αποκαθήλωση, στις 17.00 μ.μ. Ακολουθία Επιταφίου.

Μ. Σάββατο 7.30 π.μ. θεία λειτουργία Μ. Βασιλείου, 22.00 μ.μ. τελετή Αναστάσεως –όρθρος Αναστάσεως. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24450-31739

Η Ανάσταση στο Κόκκινο Νερό

Η Αναστάσιμη λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Κόκκινο Νερό θα τελεσθεί κανονικά στις 11 μ.μ. το βράδυ του Μεγ. Σαββάτου, ενώ θεία λειτουργία προγραμματίζεται και τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα στις 7:30 π.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass