ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Η Aποκαθήλωση στον λόφο της Ξενιάς

Δημοσίευση: 07 Απρ 2018 20:53

Η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς τελέστηκε και φέτος, τη Μεγάλη Παρασκευή, από τον σεβ. μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος συνέχισε την παράδοση πολλών δεκαετιών.

Στην τελετή συμμετείχαν Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος τόνισε: «εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να βιώνουμε και με παραστατικό τρόπο τα συναισθήματα που γεννώνται από τα Πάθη του Κυρίου. Τις προηγούμενες ημέρες η Εκκλησία μας παρουσίασε τον Χριστό ως Νυμφίο, καλώντας μας να Τον αγαπήσουμε με την καρδιάς μας, γιατί για εμάς έγινε άνθρωπος και έφθασε στο ακραίο σημείο της ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο. Αυτός είναι ο Θεός μας, Σταυρωμένος, που πεθαίνει, αλλά δεν μπορεί να Τον αντέξει ο Άδης και καταργεί τον θάνατο, με την Ανάστασή Του. Πάνω στον Γολγοθά, με τους τρεις σταυρούς, διαδραματίστηκε αυτό που συμβαίνει στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Η ζωή μας είναι ανάμεσα στους δύο ληστές, αφού όλοι φέρουμε την εμπειρία της αμαρτίας. Όμως, το παράδειγμα του μετανοήσαντος Ληστού μάς δείχνει ότι κανείς δεν πρέπει να στερηθεί τον Παράδεισο. Δεν υπάρχει ασυγχώρητη αμαρτία. Αυτό που μετρά είναι η ουσιαστική μετάνοια… Ο Χριστός ζητά από εμάς να Του εναποθέσουμε τις αμαρτίες μας και να ζητήσουμε τη συγγνώμη Του…».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σε τούτες τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας, νιώθω, ως Επίσκοπος, ότι στρεφόμαστε και πάλι στην Ορθόδοξη πίστη μας, που μας ενώνει. Αυτή η ενότητα είναι το μεγάλο μας όπλο. Ξέρουμε πού ν’ ακουμπήσουμε και από πού να αντλήσουμε δύναμη και ελπίδα για εμάς και τα παιδιά μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει, όσο διατηρούμε την ενότητα, με κέντρο την πίστη μας».
Τέλος, ο σεβασμιότατος εξέφρασε τη χαρά του για την εξέλιξη της ανοικοδόμησης της παλαιάς Μονής Ξενιάς και ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στο μεγάλο αυτό έργο, που συνιστά ένα όνειρο ζωής για την Τοπική μας Εκκλησία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass