«Το ανέσπερο φως να φωτίζει τις καρδιές όλων»

* Με κάθε επισημότητα η υποδοχή στην 110 Π.Μ.

Δημοσίευση: 10 Απρ 2018 15:28

«Το ανέσπερο φως να φωτίζει και να πλημμυρίζει τις καρδιές όλων μας» τόνισε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λάρισας π. Αχίλλιος κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός, νωρίς το βράδυ του Μεγ. Σαββάτου στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε και στη Λάρισα με ειδική πτήση της Aegean, αεροσκάφος της οποίας προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου έγινε η υποδοχή με κάθε επισημότητα.

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λάρισας π. Αχίλλιος που τέλεσε και τη δέηση χαρακτηρίζοντας «συγκινητική ώρα» την τελετή αφής ενώ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης με δήλωσή του τόνισε ότι «υποδεχόμαστε στη Λάρισα με αίσθημα κατάνυξης το μεγαλύτερο θαύμα της Ορθοδοξίας, το Άγιο Φως. Ένα διαρκές θαύμα από την έλευση του Θεανθρώπου στον κόσμο μας. Ένα θαύμα που διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της πίστης στα εκατομμύρια των Ελλήνων.

Σε όλους εκείνους που παρά τις κακοτοπιές της κρίσης, δεν απώλεσαν την πίστη τους στο Θεό, δεν εγκατέλειψαν τις ελπίδες τους. Η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί την απτή, τεκμηριωμένη, εμπειρική απόδειξη ότι στη ζωή υπάρχει ελπίδα και νόημα και πως ο Θεός μάς έχει αγγίξει εκεί που βρισκόμαστε και έχει νικήσει τον έσχατο εχθρό μας.

Η προσδοκία της Ανάστασης φέτος όμως, της «εορτή των εορτών» όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε, έρχεται και με την προσμονή για "εθνική Ανάσταση" σε μερικούς μήνες για τη χώρα μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Στην τελετή αφής παρευρέθηκαν οι βουλευτές Νικ. Παπαδόπουλος και Γ. Κατσιαντώνης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης, ο Αρχηγός ΤΑ Γ. Μπλιούμης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Γιαν. Τόλιας, ο διοικητής των ΠΥ Θεσσαλίας Κων. Σκούπρας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Βασ. Καραπιπέρης, ο υποδιοικητής της 110 ΠΜ Χρ. Κακατάτσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής, ο δημοτικός σύμβουλος Μαρ. Ξηρομερίτης, αξιωματικοί της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ, ιερείς από όμορες μητροπόλεις, μοναχές από τα Μετέωρα και αρκετοί πολίτες.

(Φωτ.: Δημ. Τσιόκανης)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass