ΛΑΡΙΣΑ:

Αναβίωσαν έθιμα και παραδόσεις της Λαμπρής

Δημοσίευση: 10 Απρ 2018 15:30

Με το μήνυμα της Ανάστασης να πλημμυρίζει με αισιοδοξία, ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώθηκε με τον καθιερωμένο οβελία και το τσούγκρισμα των αυγών, οι Λαρισαίοι γιόρτασαν τη Λαμπρή.

Με το Χριστός Ανέστη και το Αληθώς ο Κύριος να κυριαρχεί στις ευχές, οι Λαρισαίοι εκμεταλλευόμενοι κιόλας την καλοκαιρία, αναβίωσαν έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα, με συγγενείς και φίλους είτε εκδράμοντας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους είτε μένοντας στη Λάρισα.  

* Εν τω μεταξύ με κάθε μεγαλοπρέπεια και με μεγάλη τη συμμετοχή των Λαρισαίων πιστών τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου η λαμπρά τελετή της Αναστάσεως, το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, καθώς και η πρώτη Αναστάσιμη αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως. Στο τέλος ο σεβασμιότατος ευλόγησε τα πασχάλια αυγά και το γάλα το πεπηγός και ευχήθηκε στους πιστούς το Φως της Αναστάσεως του Κυρίου μας να πλημμυρίζει την ζωή και τις καρδιές όλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass