ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΔΕΥΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ξεκινούν τα έργα στη Μανδηλαρά

* Εναν μήνα ακόμη υπομονή στην οδό Φαρσάλων, όπου αλλάζει το παλαιό δίκτυο ύδρευσης, από το Στρατόπεδο Μπουγά έως το Τελωνείο

Δημοσίευση: 11 Απρ 2018 22:00

Με την εγκατάσταση ορατού δικτύου ύδρευσης ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα τα πρώτα έργα στην οδό Μανδηλαρά και στο τμήμα, από τη διασταύρωσή της με την οδό Ανθ. Γαζή έως τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαναστασίου.

Δύο βδομάδες αργότερα θα εγκατασταθεί και ο ανάδοχος του έργου της ανακατασκευής πεζοδρομίων, όπως συμβαίνει ήδη στην οδό Ηπείρου και οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα αφού η κυκλοφορία θα εκτρέπεται μέσω της οδού Βελή (νυν Περιφέρεια, πρώην Νομαρχία). Κυκλοφοριακά δεδομένα που ριζικά θα ανατραπούν όταν ξεκινήσουν τα έργα στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου.

Όπως είναι γνωστό των τεχνικών έργων του Δήμου σε διάφορες οδούς, προηγείται η ΔΕΥΑΛ η οποία αντικαθιστά το παλαιό, με νέο δίκτυο ύδρευσης (και) στο Κέντρο της Λάρισας. Έτσι, όπως ήδη συμβαίνει στην οδό Ηπείρου, το ίδιο θα συμβεί και στην οδό Μανδηλαρά.

Το έργο της ΔΕΥΑΛ στο πρώτο τμήμα της οδού Μανδηλαρά, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα με την εγκατάσταση ορατού («εξωτερικού») δικτύου ύδρευσης – όπως εξηγεί στην «Ε» η διευθύντρια Τεχνικών Έργων της ΔΕΥΑΛ Άννα Ζαχίδου – στα πεζοδρόμια, με συνδέσεις στις πολυκατοικίες προκειμένου να μην επηρεασθεί η ύδρευση την περίοδο των έργων.

Κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών δεν είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, όπως θα συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης, από την Παπαναστασίου έως την Ανθ. Γαζή, όπως είχε συμβεί στο παράλληλο τμήμα της οδού Ηπείρου.

Σε δύο εβδομάδες από την ένταξη των έργων της ΔΕΥΑΛ, θα εγκατασταθεί και ο ανάδοχος του έργου για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στη Μανδηλαρά, έργο που θα ολοκληρωθεί με την πλήρη ασφαλτόστρωση του δρόμου αλλά και με έργα πρασίνου και φωτισμού.

Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Μανδηλαρά είναι αρχικού προϋπολογισμού 1,49 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων και αποτελεί έργο που - σύμφωνα με τη δημοτική αρχή - στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με αφορμή και την άθλια, σήμερα, κατάσταση των πεζοδρομίων.

Να διευκρινισθεί ότι το έργο εντάσσεται στην «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας» (σ.σ. υλοποιείται στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ) και αφορά στο σύνολο της οδού Μανδηλαρά, δηλαδή από την Ανθ. Γαζή έως και την οδό Κίρκης, στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα εξελίσσεται το ανάλογο έργο (ανακατασκευής πεζοδρομίων) στην οδό Ηπείρου, τμήματα του οποίου σταδιακά παραδίδονται στην κυκλοφορία ενώ εξελίσσεται παράλληλα, με κατεύθυνση επίσης προς τη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου.

ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η τελευταία φάση του έργου της αντικατάστασης του, επίσης παλαιού, δικτύου ύδρευσης στην οδό Φαρσάλων και ειδικότερα στο τμήμα της, από την είσοδο σχεδόν του Στρατοπέδου Μπουγά έως το ύψος του Τελωνείου και οδηγοί και επαγγελματίες θα πρέπει για ένα μήνα, να κάνουν υπομονή.

Οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν χθες σε ισχύ και θα διαρκέσουν ένα μήνα, έως τις 5 Μαΐου, ρυθμίσεις που αφορούν στο τμήμα της οδού Φαρσάλων από τη διασταύρωσή της με την οδό Αγ. Στυλιανού έως τη διασταύρωσή της με την οδό Αντ. Μαρτάλη, με μερική κατάληψη του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπουν την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων σύμφωνα με τις πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες.

Όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλος, η οδός Φαρσάλων όπως και οι άλλες δύο είσοδοι της πόλεις, η οδός Βόλου και η οδός Καρδίτσης, «με την ολοκλήρωση έργων της ΔΕΥΑΛ θα ασφαλτοστρωθούν στο σύνολό τους», σύμφωνα και με το έργο των νέων ασφαλτοστρώσεων, αρχικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις τρεις εισόδους δεν αναμένονται νωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass