ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

«Είμαστε μόνο δύο πραγματικοί ιερείς»

* Ο 87χρονος από το Συκούριο «δεν έχει καμιά σχέση με την καθολική εκκλησία», διευκρινίζει στην «Ε» ο εφημέριος της Λάρισας

Δημοσίευση: 11 Απρ 2018 21:12

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ποιοι είναι πραγματικοί ιερείς στην περιοχή, διαψεύδοντας παράλληλα την οποιαδήποτε εμπλοκή του καθολικού ιερέα της Λάρισας, προχώρησε η Καθολική Εκκλησία της Λάρισας.

Αφορμή αποτέλεσε η κακοποίηση σκύλου από 87χρονο στο Συκούριο, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια συστήνεται ως καθολικός ιερέας, κυκλοφορώντας μάλιστα με την ανάλογη αμφίεση. Χωρίς ποτέ να έχει διευκρινισθεί από την τοπική καθολική εκκλησία ότι ο 87χρονος «στην πραγματικότητα δεν είναι ιερέας» και πως σήμερα, «δεν έχει καμιά σχέση με την καθολική εκκλησία», όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο εφημέριος των Καθολικών της Λάρισας, π. Κρίστιαν Βέρες.

Κάτι που έπραξε χθες για πρώτη φορά η Καθολική Εκκλησία της Λάρισας μετά τις διαστάσεις που προσέλαβε η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου, από τον 87χρονο κάτοικο του Συκουρίου. Όπως είναι γνωστό, ανήμερα του Πάσχα, ο ηλικιωμένος και φερόμενος ως ιερέας τραυμάτισε ελαφρά με λοστό ένα μικρό σκύλο που μπήκε στην αυλή του σπιτιού του. Ο 87χρονος, μετά από καταγγελία συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Τεμπών για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος ενώ στο πλαίσιο της δικογραφίας αναμένεται να του επιβληθεί το ανώτερο χρηματικό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ.

Από μερίδα ωστόσο ηλεκτρονικών ΜΜΕ ως δράστης της κακοποίησης του σκύλου εμφανίσθηκε ο καθολικός ιερέας της Λάρισας, με τον εφημέριο των καθολικών της Λάρισας να υποχρεώνεται σε… έγγραφες εξηγήσεις για το πού βρισκόταν χθες και πως δεν είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ. Ανάλογη ανακοίνωση χρειάσθηκε να εκδώσει και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας και υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, των Καθολικών Ενοριών στην περιοχή της Θεσσαλίας, σεβ. Ιωάννης Σπιτέρης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΡΕΣ

 Αναλυτικά ο π. Κρίστιαν Βέρες, στην επιστολή του στην «Ε» σημειώνει πως «Με μεγάλη θλίψη διάβασα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας σας όπου αναφερθήκατε σε μια απάνθρωπη πράξη κακοποίησης κουταβιού που το καταδικάζω αυστηρά!

Με την ίδια θλίψη διαπίστωσα ότι μεταφέρθηκε ψευδής είδηση από τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας, που αφορά στο πρόσωπο του δράστη ότι είναι καθολικός ιερέας... Σε όλη τη Θεσσαλία είμαστε μόνο 2 πραγματικοί ιερείς, ο υπογράφων π. Κρίστιαν Βέρες (38 ετών) και βρίσκομαι στη Λάρισα, Οδός Σεφέρη 149, Ιερός Ναός Ιεράς Καρδίας του Ιησού και ο συνάδελφος εφημέριος Καθολικής Εκκλησίας Βόλου, ο π. Παύλος Περάτζο (57 ετών).

Κανένας από μας δεν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια πράξη, που αγαπάμε πολύ και τα ζώα και όλα τα δημιουργήματα του Θεού. Να σας ενθυμήσουμε τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίσης (Ιταλία) ο οποίος μας έμαθε με τι τρόπο να συμπεριφερόμαστε στα ζώα.

Κατά την επιθυμία μου θα ήθελα να ζητήσω από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασχοληθεί με την υπόθεση όχι μόνο να υποβάλει τη μέγιστη τιμωρία για την άνανδρη και βάρβαρη πράξη του ηλικιωμένου άνδρα, αλλά να ερευνήσει και την ταυτότητά του και να λύσει την απορία μας, με ποιο δικαίωμα παρουσιάζει τον εαυτό του ως καθολικό ιερέα.

Αυτή η ψευδής είδηση, βλάπτει την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας και την τοπική μας ενορία της Λάρισας, η οποία ουδέποτε έδωσε αφορμή για κακοήθη σχόλια. Και πρόκειται επίσης και για το πρόσωπό μου σαν άνθρωπος και ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας.

Είμαι ιερέας επί 15 χρόνια, από 12 χρόνια υπηρετώ στην Ελλάδα, 8 χρόνια στην Κεφαλονιά, χωρίς κανένα πρόβλημα, και επί 4 χρόνια στη Λάρισα, όπου μέχρι στιγμής δεν με πείραξε κανείς.

Δεν είμαι εγώ ο δράστης και σας παρακαλώ να διευκρινίσετε ότι δεν έχω καμία σχέση με το γεγονός! Στον τηλεοπτικό σταθμό σήμερα παρουσίασαν στις ειδήσεις, ότι ο καθολικός ιερέας της Λάρισας, ο οποίος είμαι εγώ, συνελήφθη από την τοπική Αστυνομία και αφέθηκα ελεύθερος μέχρι την καταδίκη μου...

Όταν εγώ σήμερα στις 9:30 τέλεσα τη θεία λειτουργία, και ύστερα πληροφορήθηκα για τα δυσάρεστα γεγονότα στο γραφείο μου... Σας ευχαριστώ πολύ, ο Θεός να σας ευλογήσει!» καταλήγει η επιστολή του εφημέριου των Καθολικών Λάρισας.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας και υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, των Καθολικών Ενοριών στην περιοχή της Θεσσαλίας, σεβ. Ιωάννης Σπιτέρης, σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως σε δελτία ειδήσεων αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού «ακούσαμε την πληροφορία για την ελεεινή πράξη κάποιου άνδρα στο Συκούριο που επιτέθηκε με λοστό, τραυματίζοντας άσχημα ένα κουτάβι.

Στο ρεπορτάζ ακούστηκε ότι το έγκλημα αυτό προκάλεσε ένας υπερήλικας καθολικός παπάς από την περιοχή, γεγονός που είναι απολύτως αναληθές. Δεν υπάρχει κανένας καθολικός παπάς στο Συκούριο και κανένας ηλικιωμένος στην ευρύτερη περιοχή. Η είδηση αναπαρήχθη από πολλά ακόμα μέσα, τα σχόλια που ακολούθησαν είναι προσβλητικά και υποτιμητικά, δημιουργούν ηθελημένα ή όχι - ο καθένας ας κρίνει - ιδιαίτερα δυσάρεστες εντυπώσεις και ο εφημέριός μας στη Λάρισα, ένα νέο παιδί που διακονεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, έχει γίνει στόχος μίας άδικης κριτικής» καταλήγει ο αρχιεπίσκοπος.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass