Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Απρ 2018 15:58

Γιορτάζουν τη Ζωοδόχο Πηγή εκκλησίες και μονές

 * ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ

Το διήμερο 12 - 13 Απριλίου πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα.

Οι ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. μέγας πανηγυρικός αναστάσιμος εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Παρασκευή 13 Απριλίου και ώρα 7 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός αναστάσιμος όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτος εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Ζωοδόχου Πηγής. Στις 7 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στις οδούς τις συνοικίας προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου της μητρόπολης π. Αχιλλίου.

«Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές ιερές ακολουθίες και στην ιερά λιτανεία, τιμώντας και μεγαλύνοντας το σεπτό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

* ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής πανηγυρίζουν οι εκκλησίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου και 17:30 στις Νέες Καρυές, στις 18:30 στην Παναγία Κριτσιλάρ στα Μύρα, και στις 19:00 στην Αναγέννηση, στον Κραννώνα και στο Μελισσοχώρι εσπερινός με αρτοκλασία.

Αύριο Παρασκευή 13 Απριλίου ανήμερα της εορτής όρθρος στις 7:30 και στη συνέχεια θεία λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες με περιφορά της εικόνας. Στη Μέλισσα με το πέρας της λειτουργίας στο προαύλιο της εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα εμφανιστούν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 19:00 θα τελεστεί θεία λειτουργία στην Αναγέννηση και στο Μελισσοχώρι, όπου με το πέρας της λειτουργίας θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Δημήτριος».

* ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

To Αργυροπούλι Τυρνάβου τιμά τον εορτασμό της πολιούχου του χωριού Ζωοδόχου Πηγής, όπου και πανηγυρίζει η ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Κωνσταντίνος Τσιγάρας, σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου, παραμονή της γιορτής, στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αύριο Παρασκευή 13 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία. Στη συνέχεια, θα γίνει η περιφορά της αγίας εικόνας στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αργυροπουλίου.

Ανήμερα της γιορτής, αλλά και το βράδυ της παραμονής και φέτος στις ταβέρνες του Αργυροπουλίου, θα υπάρχουν ζωντανές ορχήστρες, όπου τα ψητά, το τσίπουρο και το κρασί θα ρέουν άφθονα με πλήθος κόσμου να αναμένεται να συμμετάσχει στο λαϊκό πανηγύρι. Δεν θα λείπει και υπαίθρια μικρή εμποροπανήγυρη κυρίως με παιχνίδια και χαλβά Τυρνάβου.

 

* ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγίτσα Τρικάλων. Έτσι σήμερα Πέμπτη στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αναστάσιμος εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής από 7:30 π.μ. -11 π.μ. η πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

* ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Πανηγυρίζει την Κυριακή του Θωμά (στις 15 Απριλίου) το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο απόγευμα: Μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, 6.00-7.30 μ.μ. Κυριακή πρωί: Πανηγυρική θεία λειτουργία 7.00-10.30 π.μ.

* ΑΓΙΑ

Εορτή της Ζωοδόχου ή Ζωηφόρου Πηγής αύριο Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδας, και στην Αγιά από τις 7:30 π.μ. ως τις 10 π.μ. θα τελεσθούν θείες λειτουργίες στους ενοριακούς Ιερούς Ναούς Παναγίας και Αγίου Γεωργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass