Eκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Απρ 2018 15:20

Πανηγυρίζει η Ζωοδόχος Πηγή στους Αμπελόκηπους
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε χθες Πέμπτη ο μέγας πανηγυρικός αναστάσιμος εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον εορτάζοντα ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα.


Σήμερα Παρασκευή 13 Απριλίου και ώρα 7 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός αναστάσιμος όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Ζωοδόχου Πηγής. Στις 7 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στις οδούς της συνοικίας προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης π. Αχιλλίου.

Παράκληση προς την Παναγία για τα άτεκνα ζευγάρια
Από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι η τοπική Εκκλησία κατέχει την εικόνα της Παναγίας Εγκυμονούσας. Πρόκειται για σπάνια απεικόνιση της Παναγίας σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γνωστή στη βυζαντινή τέχνη ήδη από τον 11ο αιώνα. Η Παναγία Εγκυμονούσα θεωρείται ως η προστάτιδα των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών. Η εικόνα βρίσκεται σε μόνιμο προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.
Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, μετά τη Θεία λειτουργία, τελείται η Παράκληση της Παναγίας και διαβάζεται η ειδική ευχή υπέρ των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.

Γιορτάζουν τη Ζωοδόχο Πηγή τα χωριά του δήμου Κιλελέρ
Για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής πανηγυρίζουν οι εκκλησίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 13 Απριλίου ανήμερα της εορτής όρθρος στις 7:30 και στη συνέχεια θεία λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες με περιφορά της εικόνας. Στη Μέλισσα με το πέρας της λειτουργίας στο προαύλιο της εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα εμφανιστούν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.
Το απόγευμα της Παρασκευής στις 7 θα τελεστεί θεία λειτουργία στην Αναγέννηση και στο Μελισσοχώρι όπου με το πέρας της λειτουργίας θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Δημήτριος».

Γιορτάζει το Ησυχαστήριο της Παναγίας Γλυκοφιλούσας
Πανηγυρίζει μεθαύριο Κυριακή του Θωμά (στις 15 Απριλίου) το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο απόγευμα: Μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, 6.00-7.30 μ.μ. Κυριακή πρωί: Πανηγυρική θεία λειτουργία 7.00-10.30 π.μ.

Γιορτάζει ο ναός του Αγ. Θωμά στη Λάρισα
Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Θωμά στην ομώνυμη συνοικία της Λάρισας, με το ακόλουθο πρόγραμμα. Σάββατο 14 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείου κηρύγματος. Κυριακή 15 Απριλίου (Αντίπασχα) 7:00 - 10:30 πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
Το απόγευμα στις 6:00 μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση του Αγίου, το ύψωμα και εν συνεχεία η λιτάνευση της ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνας του Αγίου Αποστόλου Θωμά στα όρια της ενορίας προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass