ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Το Αργυροπούλι τίμησε τη Ζωοδόχο Πηγή

Δημοσίευση: 14 Απρ 2018 16:42
Στιγμιότυπα από την περιφορά της εικόνας στο Αργυροπούλι Στιγμιότυπα από την περιφορά της εικόνας στο Αργυροπούλι

Με τη βοήθεια και του καλού καιρού πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή συνέρρευσε και φέτος στη μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια όπου τιμήθηκε και φέτος στο Αργυροπούλι Τυρνάβου η πολιούχος του χωριού Ζωοδόχος Πηγή.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ανήμερα της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της ιερής εικόνας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή, γύρω από την πλατεία του χωριού, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Καλκούλη, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο και την παρουσία του προϊσταμένου του ιερού ναού του Αργυροπουλίου π. Κωνσταντίνου Τσιγάρα. Τον Θείο λόγο κήρυξε την παραμονή της γιορτής κατά τη διάρκεια του εσπερινού όπου προεξήρχε ο αρχιερατικός επίτροπος Τυρνάβου π. Δαμασκηνός Ζαφειρίου.

Ανήμερα της γιορτής, αλλά και το βράδυ της παραμονής και φέτος στις ταβέρνες του Αργυροπουλίου, με ζωντανές ορχήστρες, όπου τα ψητά, το τσίπουρο και το κρασί ήταν άφθονα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στο λαϊκό πανηγύρι.

Δεν έλειπε και υπαίθρια μικρή εμποροπανήγυρη κυρίως με παιχνίδια και χαλβά Τυρνάβου.

Στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Νίκος Ντίτορας, ο π. αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, η διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α’, οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου και κ. Χρήστος Τσιόπας, Γιώργος Κουτσοδήμος και Γιώργος Μπανταβάνης, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» και δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Ροντούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργυροπουλίου κ. Χρ. Κουτίνας, ο πρόεδρος των Διαδημοτικών Σφαγείων κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σταύρος Δόβας, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass