Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 15:26

Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Θωμά στη Λάρισα

Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Θωμά στην ομώνυμη συνοικία της Λάρισας, με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Χθες Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείου Κηρύγματος. Σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου (Αντίπασχα) το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. Το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση του Αγίου το ύψωμα και εν συνεχεία η λιτάνευση της ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνας του Αγίου Αποστόλου Θωμά στα όρια της ενορίας προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά

Συνεχίζονται κάθε Τρίτη στις 7.30 το βράδυ οι παρακλήσεις στο νεοφανή Άγιο Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στο Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Οι πιστοί θα έχουν τη μεγάλη ευλογία να προσκυνούν τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που δώρισε ο σεπτός ποιμενάρχης, κ.Ιγνάτιος, για να λαμβάνουν χάρη και δύναμη στον αγώνα τους.

 

Γιορτάζει το Ησυχαστήριο της Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη

Πανηγυρίζει σήμερα Κυριακή του Θωμά το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη. Το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία 7.00-10.30 π.μ.

Στα Φάρσαλα ο μητροπολίτης Τιμόθεος

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, σήμερα Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του Αγίου Αποστόλου Θωμά) 15 Απριλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του όρθρου, θα τελέσει την θεία λειτουργία, θα ομιλήσει και θα ευλογήσει την προσφερόμενη αρτοκλασία, διότι κατ΄ αυτή την ημέρα, ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων τιμά τον προστάτη του Άγιο Απόστολο Θωμά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαρσάλων.

Συναντήσεις νέων, εργαζομένων στον Αγιο Αχίλλιο

Συνάξεις νέων, φοιτητών, εργαζομένων και νεαρών ζευγαριών πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, 8.45 – 10.15 (αμέσως μετά την Παράκληση του Αγίου Λουκά) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Πρώτα τελείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα οι νέοι συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα, π. Ραφαήλ. Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα: «Πιστεύω…και εις ένα Κύριον, Ιησούν Χριστόν…» (Ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως, Β΄ μέρος).

Παράκληση προς την Παναγία για τα άτεκνα ζευγάρια

Από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι η τοπική εκκλησία κατέχει την εικόνα της Παναγίας Εγκυμονούσας. Πρόκειται για σπάνια απεικόνιση της Παναγίας σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γνωστή στη βυζαντινή τέχνη ήδη από τον 11ο αιώνα. Η Παναγία Εγκυμονούσα θεωρείται ως η προστάτιδα των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.

Η εικόνα βρίσκεται σε μόνιμο προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας. Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία, τελείται η Παράκληση της Παναγίας και διαβάζεται η ειδική ευχή υπέρ των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.

Παράκληση στον ναό της Του Θεού Σοφίας

Παράκληση στον Άγιο Γεράσιμο Ιορδανίτη θα τελεσθεί μεθαύριο Τρίτη 17 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. στον ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας προς τιμή του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass