ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΟΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Συγκίνηση για τους νεκρούς αξιωματικούς

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 21:14
Η μοναδική επιζήσασα του δυστυχήματος, αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, αφήνει λουλούδια στον χώρο όπου βρέθηκε ζωντανή μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου Η μοναδική επιζήσασα του δυστυχήματος, αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, αφήνει λουλούδια στον χώρο όπου βρέθηκε ζωντανή μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης τελέσθηκε χθες στο Σαραντάπορο το ετήσιο τρισάγιο στη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, των αντιστρατήγων Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμου, Δημοσθένη Γούλα και Κωνσταντίνου Χατζή που έχασαν τη ζωή τους όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκ. Στεφανή, του διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστρατήγου Δημ. Ζερβάκη, συγγενών των εκλιπόντων αλλά και της μοναδικής επιζήσασας της μοιραίας πτήσης του ελικοπτέρου «Χιούι», της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, στον χώρο όπου έπεσε το ελικόπτερο με την απώλεια των στελεχών του Στρατού Ξηράς, να βυθίζει στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ένα χρόνο πριν, το πρωινό της 19ης Απριλίου 2017, με το ελικόπτερο να έχει απογειωθεί από την έδρα του το Στεφανοβίκειο με ενδιάμεση στάση στην 110 ΠΜ και προορισμό την Κοζάνη. Σε μια συνηθισμένη πτήση στα σύνορα να καταπέφτει λίγο έξω από το Σαραντάπορο όπου εκείνη την ημέρα στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη ενώ τα αίτια της τραγωδίας – μέχρι σήμερα - δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τη δέηση τέλεσαν ο μητροπολίτης Ελασσόνας σεβ. Χαρίτων και ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Λάρισας αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος με τη σεμνή τελετή να ολοκληρώνεται με κατάθεση στεφάνου από τον κ. Στεφανή.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των εκλιπόντων που με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης περπάτησαν στον χώρο όπου έχασαν τη ζωή τους οι δικοί τους άνθρωποι, αφήνοντας λουλούδια στο μνημείο.

Τα γεγονότα θύμισε με δηλώσεις του, ο πατέρας του Δημοσθένη Γούλα, Γιώργος Γούλας, ο οποίος μεταφέροντας συνομιλία με τον Θωμά Αδάμου είπε μεταξύ άλλων ότι «ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος για πτήση» αφού η πρόγνωση του καιρού έδινε ομίχλη στο Σαραντάπορο, σημειώνοντας ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο γιος του με τον Θωμά Αδάμου, φέρεται να είπε «πού πάμε ρε Δημοσθένη, θα σκοτωθούμε».

Εάν τους έχουν δοθεί εξηγήσεις για τη μοιραία πτήση, ρωτήθηκε η μητέρα του Κώστα Χατζή, Βίκυ Ζαρδαλή, απαντώντας αρνητικά για να αναρωτηθεί επίσης «ποιος θα φέρει το παιδί μου πίσω».

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ

Νωρίτερα, ο Α/ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής, παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας δύο αιθουσών του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, για την απόδοση φόρου τιμής στους δύο από τους πεσόντες αξιωματικούς, που υπηρετούσαν στο Επιτελείο της και τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την πτώση του ελικοπτέρου.

Συγκεκριμένα, οι αίθουσες μετονομάσθηκαν: Η αίθουσα τιμών, σε «Αίθουσα Τιμών Αντγου Ιωάννη Τζανιδάκη» και το αμφιθέατρο, σε «Αμφιθέατρο Αντγου Θωμά Αδάμου». Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Στρατηγείου, παρευρέθηκαν οι οικογένειες των εκλιπόντων, ο Διοικητής της Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, καθώς και το σύνολο του Επιτελείου της.

Στην επιμνημόσυνη δέηση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Γιαν. Τόλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου, ο Β’ κλαδάρχης του ΑΤΑ Κων. Κελάρης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Β. Καραπιπέρης, υπηρετούντες στην 1η ΤΑΞΑΣ, αξιωματικοί της 1ης Στρατιάς αλλά και κάτοικοι του Σαρανταπόρου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass