ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

«Πράσινο φως» για τον κόμβο στο Διαχρονικό Μουσείο

Δημοσίευση: 26 Απρ 2018 15:24

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου κατασκευής κυκλικού κόμβου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, άναψε χθες μετά και τον ορισμό αναδόχου.

Έτσι, με την ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών τους αμέσως επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί εργολάβος για την κατασκευή κόμβου στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος της σημερινής διασταύρωσης για το γήπεδο της ΑΕΛ.

Το έργο, προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό να σημειώνει πως πρόκειται για ένα έργο που, μεταξύ άλλων, «θα συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας στην κυκλοφορία».

Όπως σημειώνεται και στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το έργο «αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της Νότιας Περιφερειακής Οδού (Λάρισας-Τρικάλων) με την οδό Αστερίου Καντώνια (οδηγεί στους χώρους στάθμευσης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στην Επαρχιακή Οδό 28 (Λάρισας – Καρδίτσας)».

Η ανάγκη για την υλοποίηση του έργου προέκυψε «από την αλλαγή των κυκλοφοριακών δεδομένων της περιοχής και κυρίως από τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις της λειτουργίας του νέου Γηπέδου της ΑΕΛ και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Παράλληλα συνδέεται με τρόπο άμεσο η Περιφερειακή Οδός Λάρισας-Τρικάλων με την Επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας και λύνεται το πρόβλημα εισόδου – εξόδου προς το Διαχρονικό Μουσείο».

Ειδικότερα για το Διαχρονικό σημειώνεται πως «προεκτείνεται η οδός που οδηγεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μέσω της οδού Καντώνια και στο χώρο του Μουσείου διαμορφώνεται χώρος αναστροφής και χώρος στάθμευσης λεωφορείων. Παράλληλα διαμορφώνεται και η έξοδος του Διαχρονικού Μουσείου στην Περιφερειακή Οδό». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass