ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δίδυμα υποψηφιοτήτων στις «γαλάζιες» εκλογές του νομού

* Χρ. Καπετάνος - Ηλ. Σουφλιάς υποψήφιοι για τη ΝΟΔΕ της ΝΔ * Σοφία Ζαχαρή - Ελένη Ξυνοπούλου υποψήφιες για τη ΔΗΜΤΟ

Ο Χρ. Καπετάνος, εις εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΟΔΕ, πλαισιωμένος από υποστηρικτές του Ο Χρ. Καπετάνος, εις εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΟΔΕ, πλαισιωμένος από υποστηρικτές του

Απρόσμενο ενδιαφέρον στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας προέκυψε χθες, τελευταία ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων, καθώς στη γνωστή υποψηφιότητα του νυν προέδρου Χρήστου Καπετάνου προστέθηκε και μια δεύτερη, αυτή του Ηλία Σουφλιά.

Ούτε στις 7 ΔΗΜΤΟ του νομού όμως, εισακούστηκε η επιθυμία της Πειραιώς και των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει μία υποψηφιότητα, ώστε να διατηρηθεί το κλίμα ενότητας στη βάση, καθώς προέκυψαν δίδυμα υποψηφιοτήτων και στους Δήμους Λάρισας (Ζαχαρή-Ξυνοπούλου), Φαρσάλων (Αγγελακόπουλος-Γκότη), Τυρνάβου (Γιαννόπουλος-Σπανογιάννης), Κιλελέρ (Σταυροθόδωρος-Τσιάρας).

Μία υποψηφιότητα για την προεδρεία της ΔΗΜΤΟ κατατέθηκε στους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Αγιάς.

Όσον αφορά στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ), κατατέθηκαν 17 υποψηφιότητες για την 9μελή Δ.Ε., ενώ εκλέγονται ως σύνεδροι και οι 29 υποψήφιοι.

ΣΤΗ ΝΟΔΕ 

Περίπου στις 6 το απόγευμα υπέβαλε και επίσημα τη δήλωση υποψηφιότητας για την προεδρία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, συνοδευόμενη από 102 υπογραφές στήριξης, ο Χρήστος Καπετάνος. Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία (7 μ.μ.) προσήλθε στα γραφεία της ΝΟΔΕ και ο Ηλίας Σουφλιάς, ο οποίος κατέθεσε τη δήλωση μαζί με 30 υπογραφές υποστηρικτών του. Ο Ηλίας Σουφλιάς διατηρεί γραφείο συμβούλων επικοινωνίας και επιχειρηματικών συμβούλων και είναι ξάδερφος του πρώην υπουργού Γιώργου Σουφλιά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Χρ. Καπετάνου μεταξύ των 102 υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητας του νυν προέδρου της ΝΟΔΕ, συμπεριλαμβάνονται οι 13 από τους 17 υποψηφίους της ΝΟΔΕ και οι 7 υποψήφιοι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Σ. Ζαχαρή (Λάρισα), Χρ. Σταυροθόδωρος (Κιλελέρ), Θ. Κίτσης (Ελασσόνα) Χρ. Χατζησαλάτας (Αγιά), Αντρ. Γιαννόπουλος (Τύρναβος), Μαργ. Γκότη (Φάρσαλα), Χρ. Κίτσιος (Τεμπών).

ΣΤΙΣ ΔΗΜΤΟ

* Στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις του νομού Λάρισας έχουμε τις εξής υποψηφιότητες:

-Στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας η εκπαιδευτικός και πρώην αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Ελένη Ξυνοπούλου θα αναμετρηθεί με την οδοντίατρο κ. Σοφία Ζαχαρή.

-Στη ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας μοναδική υποψηφιότητα του κρεοπώλη κ. Θωμά Κίτση.

-Στη ΔΗΜΤΟ Τεμπών μοναδική υποψηφιότητα του διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Χρήστου Κίτσιου.

-Στη ΔΗΜΤΟ Αγιάς μοναδική υποψηφιότητα του απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Χρήστου Χατζησαλάτα.

-Στη ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων η ιδιωτική υπάλληλος και νυν πρόεδρος κ. Μαργαρίτα Γκότη θα αναμετρηθεί με τον δικηγόρο κ. Γιώργο Αγγελακόπουλο, με τον οποίο είχε αναμετρηθεί και είχε κερδίσει στις τελευταίες αντίστοιχες εκλογές.

-Στη ΔΗΜΤΟ Κιλελέρ ο αγρότης κ. Χρήστος Σταυροθόδωρος θα έχει αντίπαλο τον τεχνολόγο γεωπόνο κ. Δημήτρη Τσιάρα.

-Στη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου ο αγρότης κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κτηνοτρόφο κ. Στέλιο Σπανογιάννη.

Η ΔΗΜΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Άρωμα γυναίκας θα έχει η μάχη που προέκυψε στη ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας, καθώς στην ήδη γνωστή υποψηφιότητα της Ελένης Ξυνοπούλου, προστέθηκε χθες κι αυτή της οδοντιάτρου Σοφίας Ζαχαρή.

Η ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

Η κ. Ζαχαρή στη δήλωση, με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της αναφέρει τα εξής: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα, όπου εργάζομαι από το 2002, ως ελεύθερος επαγγελματίας με την ιδιότητα της χειρουργού οδοντιάτρου. Είμαι έγγαμη με τον γενικό ιατρό Πουτσιάκα Χρήστο και μητέρα δύο παιδιών. Βιώνω καθημερινά τα προβλήματα και τις αγωνίες που ταλανίζουν τους Λαρισαίους συμπολίτες μου. Αισθάνομαι πως οι στιγμές που ζούμε είναι κρισιμότατες, η δε ανάγκη για εξεύρεση λύσεων αδήριτη. Είναι σαφές πως αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η απαλλαγή της ελληνικής κοινωνίας από την επιζήμια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θεωρώ, λοιπόν, ότι μόνη αξιόπιστη λύση για την Πατρίδα μας είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής μου υπήρξα ενεργός πολίτης, πιστεύω στη δράση και όχι στην αντίδραση, στη σύνθεση δυνάμεων και στην απτή παραγωγή έργου. Ως εκ τούτου, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, ως υποψήφια πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λάρισας, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, στις 13 Μαΐου 2018.

Ο Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δικηγόρος κ. Γιώργος Αγγελακόπουλος, έκανε την εξής δήλωση στην "Ε":

"Αποφάσισα να κατέλθω σαν υποψήφιος πρόεδρος στην ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων κρίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης για τον τόπο. Μία κατάσταση που μόνο μία κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει. Επειδή η ΝΔ είναι πλέον η ελπίδα όχι μόνο των Νεοδημοκρατών, αλλά όλων των σωφρόνων Ελλήνων, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όλοι οι φορείς του κόμματος, όπως είναι και η ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων. Δυστυχώς, η ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων την περασμένη διετία περιήλθε σε τελματώδη κατάσταση, διότι ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στην αποστολή της.

Διότι η ΔΗΜΤΟ είναι ένας κομματικός οργανισμός και πρέπει να υπερασπίζεται και να προάγει τις αρχές και τις αξίες του κόμματος, αλλά και να παράγει πολιτική.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με τη ΔΗΜΤΟ και κυρίως οι επικεφαλής να ξέρουν, να θέλουν και να μπορούν. Διότι η δράση της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων την περασμένη διετία, περιορίζεται σε δύο ανεπιτυχείς συγκεντρώσεις, ψυχαγωγικές στα καφέ της πόλης.

Καλώ όλους τους ψηφοφόρους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν με αξιοκρατικά κριτήρια και με γνώμονα το τι επιβάλλει το συμφέρον της παράταξης και να αγνοήσουν και τον φιλόδωρο οργανισμό ο οποίος ήδη άρχισε τις αλχημείες".

Ο ΗΡ. ΓΕΡΟΓΙΩΚΑΣ

Προτάσσοντας την ενότητα του κόμματος και με ξεκάθαρη άποψη πως πρέπει την επομένη των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών να “παραδοθεί μία Νέα Δημοκρατία ενωμένη, εχέγγυο νίκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας της Ν.Δ. Ηρακλής Γερογιώκας, απέσυρε τελικά χθες την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής, όπως πρώτη έγραψε η «Ε».

Αναλυτικότερα η δήλωσή του έχει ως εξής: Είναι χρέος μας στις 14 Μαΐου να παραδώσουμε μία Νέα Δημοκρατία ενωμένη, εχέγγυο νίκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Οτιδήποτε γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση είναι μία νίκη τόσο προσωπική όσο και εθνική. Οι προσωπικές φιλοδοξίες οφείλουν να χαλιναγωγούνται. Το ζητούμενο είναι να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος Πρωθυπουργός. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί ολόκληρη η κοινωνία. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να μην καταθέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας και να συνταχθώ, ως απλό μέλος ή από οποιαδήποτε άλλη θέση μου ζητηθεί, στον αγώνα της παράταξης για τον μεγάλο, εθνικό στόχο. Καλώ όλα τα μέλη του κόμματος να δώσουν το «παρών» στις εσωκομματικές διαδικασίες και με ενότητα να δώσουμε όλοι μαζί την επόμενη, κρίσιμη μάχη.

 

Μαργαρίτα Γκότη και Γιώργος Αγγελακόπουλος θα αναμετρηθούν -ξανά- στα Φάρσαλα

MARGARITA GKOTH

AGGELAKOPOYLOS

 

 

Γυναικεία υπόθεση η ΔΗΜΤΟ Λάρισας, μεταξύ Ελένης Ξυνοπούλου και Σοφίας Ζαχαρή

EL JYNOPOYLOY

ZAXARH SOFIA

 

Στη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου ο Ανδρέας Γιαννόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κτηνοτρόφο Στέλιο Σπανογιάννη

GIANNOPOYLOS

SPANOGIANNHS

 

Μοναδικός υποψήφιος στην Αγιά ο κ. Χρ. Χατζησαλάτας

XATZHSALATAS

 

Του Γιώργου Ρούστα

 

 

«Εμπλοκή» με  την υποψηφιότητα του Ηλ. Σουφλιά

Στο μεταξύ εμπλοκή σημειώθηκε αργά το βράδυ με την υποψηφιότητα του κ. Ηλία Σουφλιά για την προεδρία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την εξέταση των υπογραφών στήριξης που κατέθεσε, διαπιστώθηκε ότι από τους 30 που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του, μόνο οι 26 ήταν “οικονομικά ενήμεροι”. Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή ενημέρωσε τους δύο υποψήφιους Ηλία Σουφλιά και Χρήστο Καπετάνο, με τον δεύτερο να δέχεται να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον κ. Σουφλιά ώστε να διευθετηθεί το θέμα. Πράγματι ο κ. Σουφλιάς αναζήτησε και βρήκε τη στήριξη σε τέσσερα άλλα μέλη του κόμματος τα οποία υπέγραψαν την υποψηφιότητά του.

Οπότε αναμένονταν και το τυπικό κλείσιμο της διαδικασίας από τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή με την ανακήρυξη των υποψηφίων.

 

Οι 17 υποψήφιοι  για τη ΝΟΔΕ

Για την 9μελή ΔΕ της ΝΟΔΕ, κατατέθηκαν οι ακόλουθες 17 υποψηφιότητες:

Αγγέλης Αθαν., Βλαχούλης Κ., Βράκας Βασ., Γανοχωρίτου Γόνη, Γκατζόγιας Νίκ., Δόκου Σουλτάνα, Ζιάκα Βασ., Θώδας Γιώργος, Κατσίδης Παναγ., Καλτσογιάννη Χρύσα, Κουρδής Ιωάννης, Λάππα Βικτωρία, Νινίκας Κ, Παπαγεωργίου Νικ., Σαρατζιώτης Αθαν., Σιμούλης Θ., Χελιδώνης Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass