ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η γαλάζια μάχη των υπογραφών και των ονομάτων

• Ηλ. Σουφλιάς: Οι διαρροές για την υποψηφιότητά μου δεν συμβάλλουν στην ενότητα • Ποιοι υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του Χρ. Καπετάνου

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 22:50

Με την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ από τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή ξεκίνησε ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος για τις γαλάζιες εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου, με τα κεντρικά όργανα της ΝΔ στην Πειραιώς να συνιστούν χαμηλούς τόνους και ήπιο κλίμα.

Να σημειωθεί ότι η νέα ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας θα αποτελείται από 18 μέλη (σε περίπτωση ισοψηφίας θα μετρά διπλή η ψήφος του προέδρου), ενώ στη νέα θητεία των οργάνων οι τομεάρχες δεν θα εκλεγούν, αλλά θα προκύψουν μέσα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Η 18μελής ΝΟΔΕ θα αποτελείται από τον πρόεδρο, τους 7 προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τους 9 υποψήφιους συμβούλους (17 υποψήφιοι), και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.
Οι εγγραφές μελών, τα οποία θα έχουν δικαίωμα ψήφου ολοκληρώνονται στις 4 Μαΐου.
Ο Χρ. Καπετάνος τη Δευτέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ στη Λάρισα, ενώ στις προθέσεις του είναι η περιοδεία στον νομό και οι επαφές με όλα τα γαλάζια στελέχη του κάμπου.
Ο ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
Από την πλευρά του ο Ηλίας Σουφλιάς χαρακτηρίζει «άσκοπο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την επικύρωση της υποψηφιότητάς του, καθώς ένα τεχνικό θέμα που αφορούσε την ενημέρωση του συστήματος για τους οικονομικά τακτοποιημένους υποστηρικτές του εξελίχθηκε σε σίριαλ. Τέτοιες διαρροές δεν βοηθούν το κλίμα ενότητας που όλοι επιθυμούμε» τονίζει χαρακτηριστικά στην «Ε».
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας διευκρινίζει ότι βρέθηκε στα γραφεία του κόμματος στις 6:14 μ.μ. έχοντας στη διάθεσή του 36 υπογραφές, αλλά για λόγους που δεν γνωρίζει ο φάκελός του εξετάστηκε από τη ΝΕΦΕ λίγο πριν τις 9μ.μ. Δυστυχώς κάποιοι υποστηρικτές του που τακτοποιήθηκαν οικονομικά μέσω e-banking δεν εμφανίζονταν στο ηλεκτρονικό σύστημα των μελών της ΝΟΔΕ (κυρίως αυτοί που εγγράφησαν την Πέμπτη ή ακόμη και την Παρασκευή) και χρειάστηκε να ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου, ώστε να εκτυπωθούν οι βεβαιώσεις πληρωμής των 12 ευρώ ή να βρεθούν κάποια άλλα ενεργά μέλη που δεν είχαν υπογράψει την υποψηφιότητά του. Τελικά όπως αποδείχτηκε το πρόβλημα ξεπεράστηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Στη σύντομη δήλωση υποψηφιότητάς του, ο κ. Σουφλιάς αναφέρει τα εξής:  «Η απόφασή μου να συμμετέχω στις εσωκομματικές, έχει αφετηρία την πίστη μου στις αξίες του κόμματος και τον σεβασμό στα μέλη του που το υπηρετούν άδολα. Η προκήρυξη των εκλογών σήμαινε για εμένα ότι, ο πρόεδρος καλεί να συνεχίσουμε να είμαστε το κόμμα των δημοκρατικών διαδικασιών πάντα ανοιχτό στην κοινωνία. Είμαι υποψήφιος, διότι αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω εξίσου καλά με οποιοδήποτε μέλος, ώστε να κριθώ από τον Νεοδημοκράτη και όχι από «διαδικασίες», μεθοδεύσεις ή αποκλεισμούς. Έχουμε μπροστά μας 15 ημέρες, ώστε να εκφράσουμε απόψεις, λογικές, επιχειρήματα, σχέδια και για αυτά να αξιολογηθούμε από τα μέλη.
Υπηρετώ χρόνια την παράταξη με γνώμονα την ενότητα και με αυτή τη λογική θα πορευτώ και σε αυτή τη διαδικασία.
Δεν έχω να μοιράσω τίποτα με κανέναν Νεοδημοκράτη, πολύ δε περισσότερο με εκείνους που στην παρούσα φάση είναι υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα. Εύχομαι όλοι μαζί να συνθέσουμε μία δυναμική ομάδα, που θα σεβαστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα αφουγκραστεί την αγωνία του Έλληνα, θα υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και θα αγωνιστεί για τη νίκη της στις μελλοντικές εκλογές.
Οι εσωκομματικές, δεν αποτελούν πεδίο «φτηνών» αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων, ούτε προσώπων αλλά ούτε και μηχανισμών. Είναι η καταστατική διαδικασία όπου ο περήφανος Νεοδημοκράτης εκφράζεται για το σπίτι του».
ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΤΟΥ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ
Μεταξύ των 102 υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητας Καπετάνου, ξεχωρίζουν τα παρακάτω ονόματα εκπροσώπων φορέων: Ξεν. Σπηλιώτης πρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου πρόεδρος ΤΕΕ, Δημ. Ντογκούλης νεοεκλεγείς στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, Χρ. Μπραζιώτης αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, ο υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αντ. Γραβάνης, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θ. Σαρατζιώτης, οι 5 από τους 7 απερχόμενους προέδρους ΔΗΜΤΟ (δεν υπέγραψαν ο Ηρ. Γερογιώκας Λάρισα, Δ. Δριστέλας Ελασσόνας), οι 3 νεοεκλεγμένοι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ κ.κ. Χατζησαλάτας (Αγιάς), Κίτσης (Ελασσόνα), Κίτσιος (Τέμπη), οι 13 από τους 17 υποψήφιους για τη ΝΟΔΕ ΝΔ, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Βούλγαρης.
ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
Όσον αφορά στους 29 συνέδρους, οι οποίοι και εκλέγονται, αυτοί είναι οι εξής: Αναστασίου Ιωάννης, Βράκας Βασίλειος, Γεραποστόλου Ιωάννης, Γκουτζέλας Αθανάσιος, Γουμενόπουλος Γεώργιος, Δασταυρίδης Γρηγόριος, Δαφέρμος Βάϊος, Δόκου Σουλτάνα (Τάνια), Ζήλος Αντώνιος, Ζιάκα Βασιλική, Καραϊσκος Αθανάσιος, Κατσίδης Παναγιώτης, Κορομηλά-Τάξου Ευγενία, Κυρλόγλου Ιωάννα (Βάνα), Λυγούρας Κων/νος, Μέκρα-Καλφούντζου Βασιλική, Μπούμπας Ιωάννης, Μπουρνάκα Παναγιώτα, Νάρης Αστέριος, Νινίκας Κων/νος, Ντογκούλης Δημήτριος, Ολύμπιος Αθανάσιος (Σάκης), Παναγάκη-Παπαδοπούλου Βασιλική, Παπαδούλη Αντιγόνη, Ρεβήσιος Νικόλαος, Σαρατζιώτης Αθανάσιος, Σιώμου Βασιλική, Τσάτσος Αλέξανδρος, Τσιλιάκος Χαρίλαος.
ΔΗΛΩΣΗ ΔΡΙΣΤΕΛΑ
Τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της παράταξης εξηγεί με δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ επαρχίας Ελασσόνας Δημήτρης Δριστέλας. Η δήλωσή του έχει ως εξής: Ύστερα από έντονο προβληματισμό αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της παράταξής μου στις 13 Μαΐου. Κλείνει για μένα ένας σημαντικός κύκλος με την ολοκλήρωση της θητείας μου ως πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. επαρχίας Ελασσόνας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς τους πολλούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας που με την ψήφο σας με τιμήσατε και με αναδείξατε πρόεδρο στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, ήσασταν δίπλα μας και μας στηρίξατε με την παρουσία σας σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις της ΔΗΜΤΟ. Σίγουρα κάναμε πολλά, σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της ΔΗΜΤΟ και ιδιαίτερα τους τέσσερις που εκλέχθηκαν μαζί μου, δίνοντας έναν πραγματικά καθαρό αγώνα για την παράταξή μας. Σας παρακαλώ να συμμετάσχετε σύσσωμοι οι νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες της επαρχίας μας στην εκλογική διαδικασία της ΝΔ για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων και την εκλογή συνέδρων όπως το κάνατε και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. Θα είμαι συνεχώς ενεργά παρών στα κοινά του τόπου μου πιστεύοντας ότι μπορώ να υπηρετήσω και να υποστηρίξω το συμφέρον των συμπολιτών μου και να αναδείξω τα πραγματικά προβλήματα της επαρχίας μας με ευθύνη και υπευθυνότητα χωρίς προσωπικά οφέλη. Εύχομαι καλή θητεία στον καινούριο πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ επαρχίας Ελασσόνας και καλή συνέχεια στο έργο της. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους στο νομό Λάρισας. Καλή δύναμη στον αγώνα τους με στόχο την τελική νίκη της παράταξής μας».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass