ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Απολύσεις 6 εργαζομένων στην Καθαριότητα

* Δεν προσκόμισαν απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου που ψευδώς δήλωσαν ότι διαθέτουν

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 22:14

Στην ανάκληση της απόφασης για την πρόσληψη 6 εργατών καθαριότητας, προτού καλά – καλά συμπληρώσουν ένα μήνα δουλειάς, προχώρησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης μετά και τη διαπίστωση ότι, στην πραγματικότητα, δεν διαθέτουν τους τίτλους σπουδών που δήλωσαν πως κατέχουν, προκειμένου να προσληφθούν ως μόνιμοι στο Δημόσιο.

Οι έξι - πρώην πλέον - εργαζόμενοι (ένας άνδρας και πέντε γυναίκες) «απολύθηκαν» προχθές από την Υπηρεσία Καθαριότητας όταν κλήθηκαν από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Λαρισαίων – όπως και όλοι οι προσληφθέντες της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης - να προσκομίσουν τον βασικό τίτλο σπουδών, μετά από απαίτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και στο πλαίσιο ελέγχου των προσλήψεων που έγιναν πρόσφατα στους Δήμους, μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο έλεγχος για τη γνησιότητα των τίτλων σπουδών βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπισθεί πλαστά πτυχία σε αντίθεση με την απαιτούμενη προσκόμιση του τίτλου σπουδών που απέδειξε ότι προς το παρόν 6 εργαζόμενοι δήλωσαν ψευδώς, όπως αποδείχθηκε, ότι διαθέτουν απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου. Με αποτέλεσμα να απολυθούν προτού καλά – καλά προσληφθούν.

Να διευκρινισθεί πως οι εν λόγω 6 εργάτες καθαριότητας προσελήφθησαν με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ σε μια προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας με αφορμή και την πίεση που ασκούσε η λήξη των συμβάσεων εργαζομένων.

Με δεδομένο επίσης ότι ο έλεγχος δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων υποψηφίων όπως και των χιλιάδων ενστάσεων που υποβλήθηκαν με την έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (σε μια προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 8.166 θέσεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους) θα σήμανε την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων αρκετούς μήνες αργότερα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν την έκδοση των οριστικών πινάκων στη λήξη του ερχόμενου καλοκαιριού όταν οι συμβάσεις έληξαν στις 31 Μαρτίου και το μεσοδιάστημα οι Υπηρεσίες Καθαριότητας θα έμεναν χωρίς εργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 8.166 θέσεις, στο Δήμο Λαρισαίων αφορούσαν 206 θέσεις εκ των οποίων οι 195 της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Σε πρώτη φάση προσλήφθηκαν 111 εργαζόμενοι εκ των οποίων 84 εργάτες καθαριότητας, 4 γενικών καθηκόντων και 23 οδηγοί, ενώ προχθές ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση, με την οποία προσλήφθηκαν άλλοι 43 εργαζόμενοι ενισχύοντας ουσιαστικά την Υπηρεσία Καθαριότητας καθότι αποτελούν μόνιμο πλέον προσωπικό.

Οι υπόλοιποι 52 σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» φέρεται πως δήλωσαν – ως είχαν δικαίωμα - ότι δεν αποδέχονται τους προσωρινούς πίνακες και πως επιθυμούν να προσληφθούν με βάση τα οριστικά αποτελέσματα, όποτε αυτά εκδοθούν από το ΑΣΕΠ.

Για τους προσληφθέντες ωστόσο με τα προσωρινά αποτελέσματα, το ΥΠΕΣ, «κατόπιν προφορικών ερωτημάτων» όπως τονίζεται στο έγγραφο του Υπουργείου «από υπηρεσίες των ΟΤΑ, επισημάνθηκε ότι υποψήφιοι δεν κατέχουν τον απαραίτητο βασικό τίτλο σπουδών για τον διορισμό τους στην κατηγορία ΥΕ, βάσει των προσωρινών πινάκων, παρότι αυτό απαιτείται ρητά βάσει της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Ενόψει των ανωτέρω, κρίνεται απαραίτητη η άμεση προσκόμιση του βασικού τίτλου σπουδών από το σύνολο των υποψηφίων και για την κατηγορία ΥΕ προσωπικού, που θα προσληφθούν με την Προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ βάσει των προσωρινών Πινάκων κατάταξης, καθόσον αποτελεί βασικό τυπικό προσόν που προβλέπεται από την οικεία προκήρυξη» κατέληγε το ΥΠΕΣ.

Στο πλαίσιο αυτό οι προσληφθέντες εργάτες καθαριότητας στον Δήμο Λαρισαίων κλήθηκαν να προσκομίσουν το απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου (ανάλογα με το πότε αποφοίτησαν από την υποχρεωτική εκπαίδευση) με εξαίρεση τους 6 εργάτες που ανακλήθηκε η πρόσληψή τους όταν διαπιστώθηκε πως ενώ ήταν υποχρεωμένοι να διαθέτουν απολυτήριο, δήλωσαν ψευδώς ότι κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών.

Στο πλαίσιο τέλος του ελέγχου γνησιότητας του τίτλου σπουδών η Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Λαρισαίων λαμβάνει ήδη απαντήσεις από σχολικές μονάδες στις οποίες απευθύνθηκε. 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass