ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ Η «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ

«Εφιάλτης» στον δρόμο με τις… παγίδες

* Νταλίκες, λακκούβες, κλαδιά, αγροτικά οχήματα και ΙΧ που πετάγονται από κάθετους αγροτικούς δρόμους την ώρα που οδηγοί προσπαθούν να γλιτώσουν λίγα ευρώ από τα διόδια

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 22:02 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Απρ 2018 12:03
Ίσως να μην υπάρχει ολόκληρο χιλιόμετρο χωρίς κάποια –μεγάλη ή μικρή- λακκούβα Ίσως να μην υπάρχει ολόκληρο χιλιόμετρο χωρίς κάποια –μεγάλη ή μικρή- λακκούβα

Έναν πραγματικό εφιάλτη βιώνουν όσοι πολίτες κινούνται πάνω στον οδικό άξονα της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου.

Δρόμος γεμάτος παγίδες και κινδύνους που κάνει την οδήγηση να μοιάζει με ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί και την ασφάλεια λέξη… άγνωστη. Εκατοντάδες πολίτες που εργάζονται είτε στη μία είτε στην άλλη πόλη και είναι αναγκασμένοι να κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο δύο φορές την ημέρα, αλλά και κάτοικοι των ενδιάμεσων χωριών, που οδηγούν πάνω στον συγκεκριμένο δρόμο επί σειρά ετών, χειμώνα – καλοκαίρι, εξηγούν στην «Ε» τα προβλήματα που βλέπουν καθημερινά πίσω από τα τιμόνια τους. Η εφημερίδα κάνοντας το δρομολόγιο, κατέγραψε κάποια επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες τους.

Νταλίκες: Δικαίωμα να κινηθούν στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν μόνο όσα φορτηγά πάνω από τους 3,5 τόνους έχουν να εκτελέσουν τοπικό δρομολόγιο. Και πάλι όμως αυτό πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις, καθώς θα πρέπει να βγαίνουν από την κοντινότερη έξοδο του νέου αυτοκινητόδρομου. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει σε πολλές περιπτώσεις αφού αρκετοί οδηγοί φορτηγών στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα έξοδα (τα οποία σαφώς και έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα) και να τους μείνει λίγο παραπάνω μεροκάματο, αποφεύγουν τα διόδια του Μοσχοχωρίου μέσω αυτού του δρόμου. Αυτό όμως εμποδίζει την ορατότητα των οδηγών ΙΧ σε έναν τόσο στενό δρόμο.

Λακκούβες: Ίσως να μην υπάρχει «καθαρό» συνεχόμενο χιλιόμετρο στον συγκεκριμένο δρόμο. Δηλαδή χιλιόμετρο χωρίς λακκούβα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το πρόβλημα είναι έντονο και οι οδηγοί για να τις αποφύγουν κάνουν ελιγμούς. Από τη στιγμή που μπήκαν τα διόδια και έπαψε η δυνατότητα να ανεβαίνουν τα φορτηγά από τον παράδρομο στο ύψος του Κιλελέρ στον αυτοκινητόδρομο, η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς πολλά οχήματα επιβάρυναν το οδόστρωμα.

Τρακτέρ και αγροτικά: Αναφερόμαστε σε μια περιοχή που βασίζεται σε συντριπτικό ποσοστό στη γεωργία. Ως εκ τούτου λοιπόν τα τρακτέρ και γενικά τα αγροτικά οχήματα, μεγάλου όγκου είναι αμέτρητα. Σε γενικές γραμμές κυκλοφορούν σε αγροτικούς δρόμους. Όμως δεν λείπουν οι περιπτώσεις στις οποίες κινούνται πάνω στον συγκεκριμένο οδικό άξονα. Άλλο ένα πρόβλημα.

Οχήματα που έρχονται από τους κάθετους δρόμους: Φανταστείτε την ώρα που οδηγάει κάποιος που δεν είναι έμπειρος στο τιμόνι ή δεν είναι συγκεντρωμένος όσο πρέπει σε ανύποπτη στιγμή, και κινούμενος με μια μέση ταχύτητα 70 χιλιομέτρων να «πεταχτεί» από κάποιον κάθετο δρόμο ένα όχημα. Τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Και φυσικά στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα και δυστυχήματα.

Κλαδιά δέντρων: Σε πολλά σημεία του οδικού άξονα τα κλαδιά των δέντρων έχουν μεγαλώσει τόσο που βγαίνουν σε μεγάλο μήκος πάνω στο δρόμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να κλίνουν περισσότερο προς το κέντρο του δρόμου στην προσπάθειά τους να τα αποφύγουν.  

Αν σε όλα τα παραπάνω βεβαίως συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως αρκετά είναι τα ζώα (πρόβατα, σκυλιά, αλεπούδες) που βγαίνουν στο δρόμο, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πως οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

*Σημαντική «ανάσα» πάντως αποτελεί το ότι πρόσφατα ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβρη.

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass