"Χρειάζεται μόχθος για να υπάρχει ανθρωπιά"

* Τόνισε ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στην τελετή λήξης Κατηχητικών Σχολείων στον Κέδρο

Δημοσίευση: 30 Απρ 2018 22:15

Εκδήλωση για τη λήξη των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πραγματοποιήθηκε σ' ένα όμορφο αλσύλλιο στην κωμόπολη Κέδρος του Δήμου Σοφάδων.

Στην εκδήλωση προλόγισε ο π. Παναγιώτης Καλλιώρας, που είναι επικεφαλής του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης, που οργάνωσε την εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Σοφάδων.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις δράσεις του Γραφείου Νεότητας: Κατηχητικά σχολεία, χορωδίες, ομάδες έρευνας ρομποτικής από παιδιά και παραδοσιακοί χοροί.

Κατόπιν μίλησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, τα συνεχάρη για την παρουσία τους, τόνισε την αξία των κατηχητικών σχολείων ώστε τα παιδιά να έχουν γνώση Θεού, για να έχουν θεοειδή ζωή, να αγωνίζονται για την πίστη, να δίνουν τη μαρτυρία του Χριστού στον κόσμο, ο οποίος έχει πολλά προβλήματα.

Ακόμη, τόνισε ότι "χρειάζεται μόχθος, άσκηση για να υπάρχει αρετή, αγιότητα, ελευθερία, ανθρωπιά".

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, στον οποίο πρόσφερε μια ιερή εικόνα.

Στη συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος που εξέφρασε τη συγκίνησή του και την ευχαρίστησή του γιατί ο Δήμος Σοφάδων συνέβαλε στην πετυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακολούθησαν εκδηλώσεις με τα παιδιά της χορωδίας να τραγουδούν υπέροχα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του μουσικού Αγγελου Παπαπέλα. Κατόπιν τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Αγίου Νικολάου Φαρσάλων, παρουσίασαν σκετς με τίτλο "όπου φτωχός και η μοίρα του" (συμμετείχαν οι μαθητές Ζωή Παπαδοπούλου, Ελένη Παπαθεοδώρου και Βαγγέλης Παπαθεοδώρου), ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Τιμόθεο να τους μοιράζει αναμνηστικά δώρα.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass