Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 16:09

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Αγιο Αχίλλιο

 Στις 15 Μαΐου εορτάζει ο πολιούχος Λαρίσης, Άγιος Αχίλλιος ο Μυροβλύτης και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-Τρίτη 8 Μαΐου 2018 (Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου): 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Λουκά. -Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 (Προφήτου Ησαΐου, Αγίου Χριστοφόρου, Οσιομ. Νικολάου εν Βουναίνοις): 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 7.30 μ.μ.: Ομιλία του λογίου κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου. Στην εκδήλωση θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους το «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θεοδόση Διαμάντη.

-Πέμπτη 10 Μαΐου 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 7.00 μ.μ. προεόρτιος Εσπερινός και ιερό ευχέλαιο.

-Παρασκευή 11 Μαΐου 7.00 π.μ.: Ορθρος και η Θεία Λειτουργία. 7.00 μ.μ. προεόρτιος Εσπερινός, η ακολουθία του μικρού αγιασμού και παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.

-Σάββατο 12 Μαΐου 7.00 π.μ.: Ορθρος και θεία Λειτουργία. 7.00 μ.μ.: Αναστάσιμος προεόρτιος Εσπερινός και παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.

-Κυριακή 13 Μαΐου 7.00 π.μ.: Ορθρος και Θεία Λειτουργία μετά κηρύγματος. 8.00 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου μπροστά στη λάρνακα των λειψάνων του αγίου, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου.

-Δευτέρα 14 Μαΐου: 7.30 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Αχιλλίου, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 10.15 μ.μ.:Ιερά Αγρυπνία, στην οποία θα ψάλει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» υπό τη διεύθυνση του Σχολάρχου αυτής κ. Ηλία Παπαδόπουλου.

-Τρίτη 15 Μαΐου 7.00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, 10.45 π.μ.: Λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Κεντρική πλατεία, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία από την εορτάζουσα Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και τον εορτάζοντα Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας. 7.00 μ.μ.: Παράκληση Αγίου Αχιλλίου. 8.00 μ.μ.: Μεθέορτος Αναστάσιμος Εσπερινός και αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

-Τετάρτη 16 Μαΐου: 6.15 μ.μ. η Θ΄ (ενάτη) Ώρα του Πάσχα, η Τελετή της Αποδόσεως του Πάσχα και ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου.

Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα είναι ανοικτή η λάρνακα των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου.

 

ΣΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης

Αύριο Σάββατο 5 Μαΐου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον υπόγειο Ιερό Ναό της αγίας Σοφίας στην περιοχή Χαραυγής Λάρισας. Σήμερα το απόγευμα στις 7:00 θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το Σάββατο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. (Αστικό Λεωφορείο Νο 11).

 

Οι απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ. εορτάζουν την Αγ. Ειρήνη

Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας των Αποστράτων Αστυνομικών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 5 Μαΐου το πρωί με θεία λειτουργία και αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σήμερα Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί εσπερινός.

 

ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Τιμάται η μεγαλομάρτυρας Ειρήνη η Αθληφόρος

Πανηγυρίζει αύριο Σάββατο 5 Μαΐου ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης της Αθληφόρου. Σήμερα Παρασκευή, 4 Μαΐου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Λαρίσης. Αύριο Σάββατο, 5 Μαΐου, το πρωί, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία πανηγυρική θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

 

Τιμάται ο Αγιος Εφραίμ στο Αεροδρόμιο Λάρισας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών-Ηλεκτρονικού Πολέμου που βρίσκεται εντός του Αεροδρομίου Λάρισας, σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος μετά Θείας Λειτουργίας.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Μεθαύριο Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον κ. Βασίλειο Στεργιούλη, θεολόγο-συγγραφέα με θέμα: Ιεραποστολή, η δόξα της Εκκλησίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass